ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Европарламентът обсъди имунитета на Елена Йончева - взимат го до месец, тя се жалва и хули България

Политика

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Европарламентът обсъди имунитета на Елена Йончева - взимат го до месец, тя се жалва и хули България

288429
на 04.12.2020
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Европарламентът обсъди имунитета на Елена Йончева - взимат го до месец, тя се жалва и хули България
Автор:   ПИК

До месец ще бъде взето решението за взимане на имунитета на Елена Йончева, който има от съдебно преследване в качеството й на евродепутат. Европарламентът вчера прие разглеждането на искането на българските власти за свалянето му по време на заседание на правната комисия, както ПИК съобщи в аванс. Точката е била обсъдена от представителите в ЕП, които отговарят за правото.

препоръчано

Заседанието е при закрити врата, когато се гледат подобни въпроси, но ПИК научи, че на въпроса за Йончева евродепутатите са обърнали сериозно внимание и са изслушали всички мотиви относно разследването й за пране на пари от фалиралата КТБ през офшорки. Прецедент обаче е бил фактът, че самата Елена Йончева също е поискала да бъде изслушана и е опитала да се спаси от отнемане на защитата й от съдебно преследване. 

"Отнемане на имунитети се гледат често в ЕП, но досега никой не е оспорвал и не е падал толкова ниско, колкото нея - да напада родината си в опит да се спаси. Тя обвини българските власти във всички възможни грехове", разкриха източници на ПИК от Европарламента. Процедурата обаче не взима предвид оправданията на Елена Йончева, така че нейните хули няма как да повлияят на решението на комисията.

Досега правната комисия е уважавала винаги в пълнота искането на националните власти за сваляне на имунитета на всички евродепутати. Това означава, че до месец, колкото е срокът за вземане на решение, Йончева ще се окаже незащитена срещу съдебно преследване и родните власти ще могат да й повдигнат обвинение по разследването за пране на пари.  

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това