Вход
София
Времето в София 26 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Експертът Славчо Велков разкри какво остана скрито за убийството в Нови Искър, самоубил ли се е наистина Росен Ангелов и защо

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Експертът Славчо Велков разкри какво остана скрито за убийството в Нови Искър, самоубил ли се е наистина Росен Ангелов и защо

на 09.01.2018
167205
20
 ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Експертът Славчо Велков разкри какво остана скрито за убийството в Нови Искър, самоубил ли се е наистина Росен Ангелов и защо
09.01.2018
20
167205

Шесторното убийство в Нови Искър продължава да тресе обществото, дори след като убиецът беше открит мъртъв. Версии се плетат и разплитат - възможно ли е Росен Ангелов да е истинският извършител на бруталната масова екзекуция, дали е действал сам, самоубил ли се е наистина, какви са причините за трагедията. Засега полицията продължава да работи и окончателен отговор на тези въпроси няма.

Експерт по сигурността: Няма да са изненада и други престъпления като това в Нови Искър

Експерт по сигурността: Няма да са изненада и други престъпления като това в Нови Искър

„Системата беше разграждана през годините, моделът...

на 07.01.2018

Потърсихме експерта по национална сигурност Славчо Велков, депутат от БСП, за коментар на случващото се.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Само преди няколко дни казахте, че убиецът няма да излезе жив от ситуацията. Така и стана...

- Аз сега още нищо не мога да кажа. Още се се работи по случая. Някой трябва да докаже, че наистина Росен Ангелов се е самоубил. 

- Точно там е проблемът. Много хора се съмняват, че се е самоубил. Експерти също подхвърлят версия, че е възможно да не е посегнал сам на живота си...

- Хората винаги търсят пикантерията, загадъчното. Не бих се учудил от такава развръзка. До самоубийство могат да стигнат хора и с най-желязна психика. Въпросът е какво се е случило. Дали наистина е имало толкова силна емоционална любовна връзка между него и жената. Има обаче нещо много по-важно, което аз не чух никой да коментира. Как така следовото куче не откри мястото, където беше намерен трупът на Ангелов, след като то заведе криминалистите до къщата, където той е пребивавал, тренирал е, гледал телевизия. Двете отстоят само на 500 м. По горещи следи откриването му е безпроблемно. За мене остава напълно неразкрит този проблем. Никой не зададе този въпрос, никой и не коментира този факт. 

- Защо?

- Ние имаме много добри следователи и криминалисти. Но трябва да бъдат оставени да си вършат спокойно работата. Доста силни сме в криминалистиката, но не и в оперативното издирване. Затова има толкова много престъпници, които се разхождат на свобода. 

- За Ангелов излязоха съобщения, че е бил информатор на ДАНС и МВР?!

- Не смятам, че той е имал толкова голям информационен ресурс, че да бъде използван като агент. Той се е криел. Тази версия не ми изглежда сериозна. 

- Има ли логика един човек, извършил хладнокръвно масово убийство, да посегне на живота си?

- Да, категорично. Зависи от психическото му състояние. Може да е разбрал, че не може да се измъкне и затова да е решил да се самоубие. 

- Целият сценарий е малко объркан? Убил жената, след това се върнал и ликвидирал семейството й, местил труповете... 

- Още никой не е казал точно какво се е случило. Явно, че или се е боял, че някой го е видял или пък че знае кой е каква връзка има с жената. Или пък е изпаднал в такава ярост, че тя го е заслепила. Самият факт, че бащата се е обадил на сина си, значи, че е имало проблем. Дали отстъствието на жената го е разтревожило, дали мисълта с кого е тя, или пък, че кучето се е върнало само... Само можем да гадаем. От разкази на свидетели стана ясно, че Росен Ангелов силно е обичал Кети. 

- За какво му е на един самоубиец да се стреля със заглушител?

- Не е странно това. Ако заглушителят е самоделен и трудно е можел да се отдели. А може и Ангелов просто да не е искал да се разбере, че се е застрелял.

- Педофилите по принцип са страхливи хора. Как един такъв човек може да извърши такова ужасяващо убийство?

- Възможно е. Не винаги убийците са смели хора. Доказано е, че в обикновения си живот те са страхливи. За самия Ангелов в харектеристиката му от затвора се казва, че е бил сприхав и избухлив. Но когато се стигнало до пряка схватка, се уплашил. 

- МВР за първи път даваше толкова много информация за случая. За нас, журналистите, това е добре. Но принцип за всички е ясно, че би могло да се попречи на разследването при такава информационна вълна?

- Убийството се случи около празниците. Току-що започна европредседателството ни. Всички бяха притеснени от евентуална негативна реакция. Да не се създаде в очите на останалия свят впечтление за дестабилизация в нашата страна. Интересът беше много голям. За това се даде толкова много информация. Макар че това наистина би могло да попречи на разследването. 

Сподели:
Напиши коментар »
(20)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
НЕ СЕ ПРАВИ НА УМЕН. АЗ БЯХ ЕДИНСТВЕНИЯ НАПИСАЛ СЛЕДНОТО А СЛЕДОВИТЕ КУЧЕТА ПУШЕХА ЦИГАРИ. УМНИКО И ТИ НАЙ ВЕРОЯТНО СИ ГО ПРОЧЕЛ. НЕ ОТКРИВАЙ ТОПЛАТА ВОДА.
3
Експерти?! Не, лаладжии! Имаме 200 неразкрити убийства и цяла орда експерти- моабетчии.
4
Нищо не е останало скрито,това си беше Ювелирна милиционерска акция!
5
Аве къхф е тоя самозванец-сержант....и кой го тури депутат,м?! Доказан лъжец.Даже едни зъби /макар и имплантанти не мое си сложи,щот го е страх от зъболекар даже,въпреки много високото му заплащане/.Никаквец е той !
6
Този е толкова експерт, колкото аз съм космонавт......
7
Оффф, червените дебили наистина са на всеки километър, с поредния ТОП идиот набеден за експерт. От тоя малоумник, който е чистил кенефите във ДС, както каза Антон Тодоров, и чеп за зеле не става бе, а вие сте го пуснали тук да ръси спинозен мозък. Докога ще измъчвате читателите си с БСПеерадски олигофрени, като това червено говедо ПИК, заприличахте хептен на тъпия червен вестник "работническо дело". Като гледам май сме на първо място по експерти тюфлеци, и затова сме на това плачевно дереже. Представяте ли си, тоя безполов червен тюфлек, да стане министър някой ден, ще одърим дъното от другата му страна..
8
Всички червени дебили, които приватизираха (окрадоха) с РМ eдета предприятията ни, ги застига една и съща участ, в тая държава. Импексовата миризлива курабия е приватизирала (откраднала), три външно търговски дружества за много милиони, затова ли искаха да и сложат охрана.
9
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ ВЕЛИНГРАДСКИ ТАРИКАТ ??? КАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ, КАКЪВ ЕКСПЕРТ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ??? ЕДИН НИЩОКАЗВАЩ БЪРБОРКО !!!
10
№-9,много глупав екземпляр си брато. До сега,само ти си го знаеше,но ето,че и публиката вече е наясно!
11
Къщата в която е живееше Росен я показа Драгимир,работодателя от сервиза!Престанете да си измисляте глупости и да лъжет,търсейки сензация!!!!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Препрочетох няколко пъти постванoто под #9 и не проумявам, кое от казаното не е вярно! Това,че Велков е тарикат или това, че е от Велинград? Или може би това, че бърбори без да казва нищо? Аз съм на мнение, че постът на #9 е много гальовен даже!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
се изходи по въпроса...
16
Славчо Велков е опасен за националната сигурност, защото е луд и това е доказано с официален документ. Става дума за периода когато работи в армията. Тогава му е изготвена служебна характеристика, която днес е разсекретена от Комисията по досиетата. В нея дословно се казва: „По някога проявява необузданост на нервите, които го довеждат до сложни ситуации с лоши последици.“ Оценката на Велков е правена през октомври 1974 г. и е подписана от капитан Савов. http://www.faktor.bg/media/article_gallery/uploads/petak_13/velkov_xaraktristika.jpg
17
много експерти ! Въпроса как така само на 500 м. не е открит''убиеца'' е много правилен ,но отговор няма.. Аз обаче искам да попитам друго; такъв човек би ли се е самоубил на такова достъпно място ? Той е мразел ченгетата и щеше ли да им направи такъв ''подарък''? Ако това беше криминален роман --развръзката щеше да е , 4е въпросния'''убиец'' щеше да се самоубие в някоя трудно достъпна пещера за да не могат да го намерят, друг вариант --с голям камък на шията и някоя река и 3-ти вариант--да стреля срещу полицаи и и 4ак тогава в себе си
18
Когато поръчах това лекарство, ноктите на краката ми бяха в отвратително състояние. Вече си мислех да си махна ноктите с лазер-две години носех само затворени обувки заради гадните гъбички,благодарение на този крем се спасих завинаги http://bit.ly/2EqgU3E
19
Дали кремът може да помогне на г-н Славчо от Велинград? Загрижени сме. Той даде здравето си в разузнаването, за да ни пази от диверсанти.
20
Никой не коментира отговора на последния въпрос към главния секретар, дали термокамерите все пак нещо са засекли и отговора:ЗАСЯКОХА ЕДИН СОБСТВЕНИК НА ИМОТ, КОЙ ТО Е ДОШЪЛ ДА НАГЛЕДА ИМОТА СИ???????ИНТЕРЕСНО, РАЙОНА Е ОТЦЕПЕН, ТЪРСИ СЕ МАСОВ УБИЕЦ, А НЯКАКЪВ ТЪПУНГЕР ОТИШЪЛ ДА НАГЛЕДА ИМОТА СИ И Е ЗАСЕЧЕН САМО ОТ ТЕРМОКАМЕРА В РАЙОН БЪКАЩ ОТ ВЪРТОЛЕТИ, БРОНЕТРАНСПОРТЬОРИ, ДЖИПОВЕ, ПОЛИЦИЯ И АРМИЯ Е.ЗАСЕЧЕН ОТ ТЕРМОКАМЕРА???????
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

-          Засрамена от разкритието, че се готви да прати дъщерите си в швейцарско училище вместо в британско, йоркската херцогиня решила да помогне с нещо на местното общинско училище. Зарадваният директор я помолил да съдийства на футболен мач.

-          Десет минути след началото на играта херцогинята забелязала, че едно от момчетата е съвсем само далеч от другите играчи. Тя го попитала дали е добре, но момчето само кимнало. След още десет минути херцогинята пак го попитала, но момчето настояло, че няма проблем.

-          - А защо стоиш съвсем сам? Защо не се включваш в играта?

-          - Защото съм вратар! - изсумтяло момчето.

няма нови новини
Днес: 284
hot
най-четени новини в момента
сега
2589
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x