Вход
София
Времето в София 26 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Топ експертът проф. Николай Радулов с горещи разкрития пред медията ни за бруталната касапница в Нови Искър, спецакцията в Луково и връзката с атентата срещу Иво Стаменов

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Топ експертът проф. Николай Радулов с горещи разкрития пред медията ни за бруталната касапница в Нови Искър, спецакцията в Луково и връзката с атентата срещу Иво Стаменов

на 04.01.2018
127522
10
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Топ експертът проф. Николай Радулов с горещи разкрития пред медията ни за бруталната касапница в Нови Искър, спецакцията в Луково и връзката с атентата срещу Иво Стаменов
Автор: Асен Рашков
04.01.2018
10
127522

Бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов коментира ексклузивно пред ПИК бруталното шесторно убийство в Нови Искър. Пред медията ни топ експертът заяви, че убиецът не е професионалист, но има добра логика и е планирал внимателно деянието. Проф Радулов беше категоричен, че късното намиране на труповете ще затрудни разследването, тъй като горещите следи са изстинали. Според бившия секретар на МВР едва ли има връзка между този случай и показния разстрел на шефа в НАП Иво Стаменов.

Интервю на Асен РАШКОВ

- Г-н Радулов, от това, което знаем до момента за убийството в Нови Искър, може ли вече да предполагаме дали става въпрос за професионални извършители, или трагедията е вследствие на някакъв битов скандал?

- Няма нито едно доказателство, което да ни води до предполагаемо професионално убийство. Тези хора не са от калибъра нито на Георги Илиев, нито на Андрей Луканов, за да някъде да се появи професионален убиец.

Това, което излезе първоначално и даваше някакви основания да се говори по тази тема, беше заявление на един от полицаите, че хората са убити с по един изстрел в главата. Това се оказа абсолютно невярно и най-вероятно извършителят е гледал повечко филми и е знаел, че жертвите най-накрая се проверяват с контролен изстрел дали са живи.

По-скоро става въпрос за нещо, което е свързано с живота или на мъжа, или на жената. Няма никакви основания да мислим, че покрай тях има нещо, което да предполага, че има възможност някой да ги поръча и да ги убие професионален убиец.

Виждате, че къщичката, която имат, е съвсем обикновена за Нови Искър. Съвсем скромна е, не е ремонтирана, дори няма алуминиева дограма.

Колите, които има, те са взети на старо. Мъжът е монтьор, взел ги е отнякъде и ги е постегнал. Няма никаква причина да мислим, че тези хора са свързани с някакъв процес, който предполага използване на професионални убийци.

- Това втори случай на подобно показно престъпление в рамките на по-малко от две седмици. Вчера шефът на Следствието Борислав Сарафов заяви, че убитият съпруг е имал фирми, с които е чистил ДДС. За простреляният на 18 декември данъчен шеф Иво Стаменов също се смята, че поръчан заради афера с ДДС. Възможно ли е да търсим някакви допирни точки?

- Не мисля, че тези случаи имат нещо общо. Зависи какво г-н Сарафов е има предвид под "кухи" фирми. Според мен това са фирми, които убитият е регистрирал с надеждата да направи нещо. Провалил се е и те са останали така. В България има над 1 милион такива фирми, които преди години бяха служебно унищожени и задръстваха регистъра.

Що се отнася до двата случая - има огромна разлика. В онзи случай данъчният беше прицелен с изстрел отдалеч. Там може да се предполага, че има някаква интрига, още повече, че се говори за връзки на данъчния с някои от хората, които дърпат конците в държавата. Той е и бивш служител на МВР. Там може да се подозира професионално изпълнение, защото има само един-единствен изстрел отдалече, който го улучва през предното стъкло на колата.

Случаят в Нови Искър е съвсем друг. Там е като касапница. Може би е стреляно с полуавтоматична пушка. Нищо не говори за връзка между двата случая.

- Според някои експерти в убийството в Нови Искър е замесен повече от един човек...

- Не мисля, че е повече от един. Мисля, че е един човек. Говори се, че било много трудно едно лице да убие петима души. Но навръх Нова година хората са пийнали, някои дори са заспали, така че най-вероятно този, който е планирал убийствата, го е направил добре. Не е необходимо да е професионален убиец, необходимо е да има добра логика и да е прочел няколко книги и да е гледал няколко филма за разследване на престъпления, за да скалъпи една що-годе приемлива схема, която според него го обезопасява. Но аз мисля, че това е убийство от този тип, които се разкриват в България. Свързано е по някакъв начин или с мъжа, или с жената. Има някакъв емоционален момент и ще видите, че това престъпление ще бъде разкрито и ще се окаже точно такава връзката.

- Фактът, че убийството не е професионално означава, че трябва да има повече улики, които да водят до извършителя?

- Ние не можем да гадаем какви са следите. Не знаем какво е иззето, а и Института по криминалистика най-вероятно още не е направил необходимите разследвания. Там се работи бавно, но сега ще се даде зелена светлина за този случай, защото е компрометиращ за страната.

И все пак нещата се движат доста трудно и не можем да предполагаме.

- Когато обаче имаме битово убийство с емоционални подбуди, очакванията са да има повече доказателства за извършителя...

- Колкото и да е чудно, това е въпрос и на любознателност на извършителя, не толкова на професионализъм. Тук има и въпрос на малко късмет, но трябва да се има предвид, че няма случай, в който професионален убиец да създаде такава касапница. Обикновено обектът се проследява внимателно, изчислява му се маршрутът, стреля се така, че да бъде засегнат само той. Килърите не са масови убийци. Това е по-скоро човек с лабилна психика, който е подходил към случая емоционално и затова е избил толкова много хора.

- Проблем ли ще е за разследването, че жертвите са открити близо 40 часа след убийствата? В тези случаи следите не изстиват ли?

- Определено това затруднява разследването. Горещите следи са поизстинали. Един от начините да се действа при такива престъпления по горещи следи е да се използват следови кучета. Само че тези следи отдавна са си отишли, по тях може да се тръгне до 24 часа. Така че това доста ще затрудни разследващите.

- Днес се провежда и акция на спецекипите в близост до района, където беше извършено убийството. Какви са очакванията Ви за тази акция?

- Много ме съмнява, че извършителят, при всичко това, което констатираме за него, е такъв идиот, за да се забие в района. Според мен това е някаква следа, може би се издирва човек, който е свидетел или е замесен по-друг начин, но едва ли е убиецът.

Сподели:
свързани новини
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Страх и ужас в Луково след спецакцията за шесторното убийство (СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Страх и ужас в Луково след спецакцията за шесторното убийство (СНИМКИ)
Страх е сковало село Луково от спецакцията, която се...
на 04.01.2018
Напиши коментар »
(10)
1
Професионална шесторна екзекуция от опитен непрофесионалист ! Абсурд да е на лична основа , явно засегнати интереси и нелоялност !
2
Лично кадрово дело на Николай Радулов МВР Секретно! Соф. градско у-ние Рег. № 13458, екз. № 1 11.V.1977 г. София СПРАВКА – ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТНОСНО: Изучаването на Николй Стефанов Радулов от гр. София, кандидат за курсант във ВСШ „Г. Димитров“ – МВР Роден е на 13.I.1956 г. в гр. София. Произхожда от семейство на служещи. Има завършено средно политехническо образование с отличен успех 5,73 /диплом № 20386/140 от 3.7.1975 г./. Член на ДКМС. Неженен, българин, български гражданин. Баща му Стефан Николов Радулов е роден на 14.XII.1932 г. в гр. София. Произхожда от работническо семейство. Баща му бил обущарски работник. Член на БКП, а майка му е безпартийна, работничка. Стефан е завършил историко-философския факултет през 1957 г., след което около 5 години работи като учител по история в гимназията в гр. Елхово. През лятото на 1962 г. е възпитател в общежитието Кремиковци, а през есента на същата година е курсист в едногодишния курс на МПШ за подготовка на асистенти и преподаватели по история на БКП. През м.септември 1965 г. е асапирант към катедра „История на БКП“ във ВПШ. Дисертационния труд защитава преди срока. Като член на катедрата по история на БКП участва активно в нейната учебна и научна работа. В обществения живот също е вземал активно участие. Заемал е редица изборни длъжности в младежката организация, нещатен сътрудник към ГК на ДКМС гр. Елхово. Член е на БКП от 1960 г. Работил е като пропагандист, а през 1959-62 г. е преподавател по история на БКП. Понастоящем е доцент в Академията за обществени науки и социално управление. Със служебните си работи се справя добре. Скромен, трудолюбив и самостоятелен и кадърен научен работник. Майка му Йорданка Ангелова Радулова е родена на 17.03.1934 г. в гр. Бургас. Произхожда от работническо семейство. Безпартийна. През 1952 г. е завършила търговска гимназия, а през 1957 г. висше образование, специалност „История“., след което учителствува около пет години в гр. Елхово. През този период е преподавател по история на КПСС в гарнизонната партийна школа в гр. Елхово.
3
Стига с тези експерти ,пускат ги за да заблуждават общественоста от деиствителноста
4
ВТОРИ РАЗДЕЛ Служебни и партийни оценки ПРЕЦЕНКА ОТНОСНО: Дейността на Николай Стефанов Радулов, член на 250 ППО при Ленинско районно у-ние на МВР Др. Радулов е на работа в отделение ДС от 1981 г. и членува в БКп от 1983 г. Същият се включва активно в живота на ППО…Същият е бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество. Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР. Като такъв му е дадена добра оценка за работата. ПБ при 250 ППО дава положителна оценка на партийната работа на др. Радулов и счита, че може да бъде преназначен на длъжност „Ст. разузнавач“. Лейт. Радулов членува в БКП от 1983 г. Включва се активно в мероприятията на ППО. Избиран е за секретар на офицерското комсомолско дружество при РУ и за секретар на УК на ДКМС. Член е на Президиума на Ленински РК на ДКМС. От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможнос да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна. Оттук и малкия брой на сигналите, покоито работи др. Радулов и активните дела на производство при него. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод ва работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник. В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите на агентурно-оперативната работа се разглеждат и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др. Радулов да измени коренно подхода си при решаване на здаачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела. В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист. АТЕСТАЦИЯ Съдържание на атестацията Николай Радулов е на работа в отдел „Учебен“ при Управление „Кадри“ – МВР от 1987 г…Взема активно участие в живота на ППО. ОТГОВАРЯ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА РОЖДЕНИТЕ ДНИ НА КОМУНИСТИТЕ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА." Край на цитата. Това е "топ-експертът" Николай Радулов. Смях в залата!
5
Топ палячо
6
УФФ ....РАДУЛОФФФФФФФФФФФФФФФ.....ХАХАХАХАХАХАХА !.....
7
Надявам се че сте чули добрата новина от ДКВР А тя е че цената на тока ,водата и парното няма да се увеличава до края на зимата, А по точно казано на Български, е че ще ви бесим но вие няма да си купувате важето за бесене ,то ще е безплатно от нас
8
Aх тези кухи фирми,аххх това източване на ДДС от юначният Неделчо Юнаков,ахххх тези непрофесионални убиийци!Ахххххх нашето професионално МВР!
9
Много ми е странно как разни провалени полицай по времето на който мафията и мутрите душиха държавата а те нищо не правиха сега се изявяват за големи експерти по сигурността!?тели лица нямат ли срам....
10
ТОЗИ ТОП ИДИОТ ДА СПРЕ С ИДИОТИЗМИТЕ СИ!!!МОЛЯ НЕ ГО ДОПУСКАЙТЕ ДА МЪРСИ ЕГИРА!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Един зевзек отива при един полицай и го пита:
- Г"син полицай, на един полицай може ли да се каже "говедо"?
Полицаят ядосан:
- Не! Как ще може!
- Ами на едно говедо може ли да се каже "г-н полицай"?
Полицаят се замисля и казва:
- Може, разбира се!
- В такъв случай довиждане, г-н полицай.

няма нови новини
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
сега
2571
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x