ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Лидерът на БСП-София Иван Таков с горещи разкрития: Нинова не ми е искала оставката! Новият председател на СОС от ППДБ хвърли обиден папката и си тръгна (ВИДЕО)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Лидерът на БСП-София Иван Таков с горещи разкрития: Нинова не ми е искала оставката! Новият председател на СОС от ППДБ хвърли обиден папката и си тръгна (ВИДЕО)

323549
на 09.02.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Лидерът на БСП-София Иван Таков с горещи разкрития: Нинова не ми е искала оставката! Новият председател на СОС от ППДБ хвърли обиден папката и си тръгна (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Председателят на БСП-София Иван Таков гостува в студиото на ПИК TV. Ще хвърли ли оставка след скандала в партията, който се разрази вчера?

препоръчано

Припомняме, че 7 от 9 общински съветници на социалистите в София подкрепиха избора на председател на Столичния общински съвет, излъчен от ППДБ. Останалите двама - Ваня Григорова и Диана Тонова, не взеха участие в гласуването.

Подкрепата за Цветомир Петров дойде на фона на настояванията на лидерът на БСП Корнелия Нинова общинските съветници на партията да не гласуват "за".

Пред ПИК TV Нинова заяви, че ще има последствия за тези общински съветници, които са подкрепили Петров. По информация на медията ни тя настоява за оставката на лидера на БСП-София Иван Таков.

"Вижте, умората не е страшна. Въпросът е това цялото нещо да доведе до нещо позитивно за града и гражданите. Градът е в аварийно състояние, жизненоважни системи аварират в момента. Има толкова неща, които трябва да се свършат... Два месеца ходим по студиата. Най-голямата група в СОС не могат да работят“, започна Таков.

"Дилемата беше следна - или следващата седмица да завалят жалби за нови избори, или едни тежки съдебни дела. Това означаваше не да се отиде на нови избори, а шест месеца градът да стои с една безконтролна администрация“, продължи той.

"Не съм разговарял с г-жа Нинова, заседавахме до 23 часа. Хвърчаха папки, новоизбраният председател се обиди и си тръгна, както и цялата група на ППДБ. Беше цирк“, описа той какво се е случило вчера в СОС. И заяви категорично, че Корнелия Нинова не е поискала вчера оставката му.

Таков отново увери социзбирателите, че БСП няма да влиза в никаква коалиция с ППДБ и ГЕРБ. Той посочи, че вчера, по време на гласуванията след избора на председател, БСП не са гласували по нито един въпрос с посочените от него партии.

Таков сподели, че вчера е казал на новия председател, че болката му една сега започва. После той и групата на ППДБ станали и напуснали залата.

"Имат един временен кмет и след вчерашния ден, защото отказаха да са председатели на която и да е от комисиите“, коментира Иван Таков.

"Това временно решение, което се случи, не носи абсолютно никакви последствия за нас при гласуването за комисии. Казах им го на най-голямата група, че за тях, тепърва ще става по-сложно и по-сложно. Това си пожелаха, нека да ги видим какво могат. Това нещо за Ваня Григорова не е компромис. Кой по-ангажиран от нея видяхте?“, коментира Иван Таков избора на Ваня Григорова за шеф на здравната комисия в СОС.

"За работа в комисии не се получават допълнителни средства, много моля“, подчерта Иван Таков.

Абсолютно съм сигурен в почтеността на Ваня Григорова, затова и тя беше наш кандидат за кмет, отсече социалистът.

"Не им даваме по никакъв начин общинския съвет. За всяко едно решение трябват 31 съветници, те са 23-ма, нямат необходимото мнозинство“, обърна внимание социалист номер 1 в столицата.

Той отново обясни, че ППДБ и Спаси София, сами са се отказали от председателските места във всички комисии. "Ние нямаме доверие на тези хора“, изтъкна Таков.

БСП никога не е имало и не трябва да има еднолична власт“, поясни Иван Таков и обясни, че в София, решенията какво и как да се случва в градската организация, се взимат само и единствено от Градския съвет на партията. 

"Никога не съм се предавал пред никой, дори и пред Корнелия Нинова. Ако се бях предал, нямаше да имаме широката коалиция в София и Ваня Григорова кандидат за кмет“, обясни той отношенията си с голямото ръководство на социалистите. 

Аз няма да стана по-малко социалисти. Пораженец съм ако свия уши и почна да се съгласявам с всичко, което "Позитано“ се опитва да ми налага. Аз имам колективни органи, които ще защитавам, призна Иван Таков.

Той описа взетото вчера решение за подкрепа като ужасяващо.

"Много хора смятаха, че с нашата кампания, с нашия манифест, ни казваха, че ще претърпим страшен крах. На мен също ми се обясняваше, казваше ми се, че ще потопим партията. Имайте повече доверие в мен, г-жо Колтуклиева, както аз във вас. Аз съм човек, който си признава грешките“, заяви Иван Таков.

"Ако партията има нужна от мен на друга позиция, съм готов“, отговори той на въпроса дали ще се кандидатира за партиен шеф на БСП. По думите му, Конгреса щял да се състои някъде през октомври.

"Надявам се, че няма да реши тя, а колективният орган“, коментира той и вече започналата номинация по места за листата за европейските избори.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК