ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Ива Николова пред палата на Слави Трифонов с въпрос: Жив ли си или похитен? Кой говори от твое име и кой диктува - ДПС, Радев или Херо Мустафа (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Ива Николова пред палата на Слави Трифонов с въпрос: Жив ли си или похитен? Кой говори от твое име и кой диктува - ДПС, Радев или Херо Мустафа (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

404763
на 26.07.2021
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Ива Николова пред палата на Слави Трифонов с въпрос: Жив ли си или похитен? Кой говори от твое име и кой диктува - ДПС, Радев или Херо Мустафа (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

На живо пред палата на Слави Трифонов в столичния кв. "Бояна" край киноцентъра е водещата на ПИК TV Ива Николова в търсене на въпроса жив ли е шоуменът и лидер на ИТН, или е похитен от политическото задкулисие, което спекулира с позицията му и заграбва властта от негово име? 

Николова търси лично Трифонов, за да отговори пред камера от свое име, а не през чужди мисли във фейсбук, знае ли кой какви хора реди в кабинета, за който той ще носи отговорност? Защо не се появява с лицето си да поеме тази отговорност и толкова ли е тежко здравословното му състояние, че не може да я носи, след като над половин милион българи му гласуваха доверие?

На място Ива Николова позвъни на звънец, на който пише, че отговаря охраната, но така и никой не се включи. Вместо това записано гласово съобщение обяви: "Опитайте пак!"

Водещата обясни, че до днес не е ясно кой и как взима решения в ИТН, защото това не са т.нар. сценаристи в лицето на Тошко Йорданов и Филип Станев, които никога не отговарят конкретно на въпроси, а и най-често не знаят отговорите. Вместо това рецитират това, което предварително им е наредено. 

Тя припомни и факта, че десетилетия наред Трифонов отказва да влезе в политиката и дори се е разделил по тази причина с Любен Дилов-син, когато той се впуска в политиката. Сега Трифонов въпреки, че проформа е лидер на партия, отказва да поема всякаква отговорност и дори не стана депутат, като отказа да се кандидатира. Единствената му поява след изборите пък е на запис през аутокю, когато изчете спуснат списък от министър и дори премиер, които след това обаче бяха оттеглени. 

"Не сме виждали този човек. Не знаем дали този човек е здрав, дано да е здрав и да е добре, но е факт, че не е ясно дали той съществува и е в течение на случващото се, или някой от негово име разиграва като на покер съдбата на България?", попита Ива Николова и припомня, че хора на Слави Трифонов си признават, че са просто едни сценаристи. "Не е ясно каква роля изпълняват изобщо те, но не крият, че не са нищо повече от сценаристи. Сега плътно до тях е единствено Виктория Василева, която не ги изпуска от очи и е на всички преговори с партиите досега. А нейното е минало на приближен кадър на Христо Бисеров, който от СДС катапултира в ДПС, но после помолен да си отиде и от там. Затова не е чудно, че се говори за политически инжинеринг на ДПС, който стои зад тази партия и я ползва за смокиново листо, с което да вземе властта", коментира още Николова и заяви, че именно на тези въпрос търси отговор от Трифонов.

"Едно е когато говори той и лично от свое име, ако има общо с това, едно е от негово име да се съобщава какво ли не", посочи още тя. "Познаваме се отдавна, преди Трифонов и Дилов да бъдат разделени през 2001 г. от "Гергьовден" и затова дръзвам да стоя тук, той стоеше тогава постоянно в офиса на Дилов и Курумбашев, които бяха част от екипа му, знам какво мислеше тогава. Нека да излезе сега и да каже дали той е човекът, който стои зад ИТН. В момента той отсъства физически буквално и не се знае как така неговата авторитарна фигура, която не понася чуждо мнение, изобщо е възможно да стои отстрани. Дали това не е нечия чужда воля, която провожда нещо, без участието на Трифонов? Дали той е в състояние, в което може да осмисля това или има тежки здравословни проблеми?", попита още Николова и припомни, че Татяна Дончева, също каза, че той в лошо състояние и дори и гримиран е изглеждал твърде зле, за да бъде какъвто и да било фактор. 

"Слави, разбери, че трябва да се покажеш и да заявиш дали си здрав, похитен ли си, кой говори от твое име, жив ли си, кой стои зад всичко това, кой диктува - ДПС, Радев или Херо Мустафа? Тук съм, за да ти дам възможност да покажеш, че те има и ти взимаш решенията, а не някой от твое име и избирателите са излъгани", каза още Ива Николова, която се закани, че всеки ден ще е пред къщата на Трифонов, където той включително бе карантиниран през пролетта, докато караше коронавирус и бе проверяван от РЗИ тогава. 

"Екипът на Слави Трифонов не би направил нищо без него, а знаем, че през годините той винаги е защитавал устоите на демокрацията и винаги е обяснявал, че трябва да има нормалност по подобие на ДПС. Но това в момента не е нормално и затова питам - Слави Трифонов ли стои зад това или някой е похитил волята и името му и си играе с доверието и гласовете на избирателите?", коментира още водещата на ПИК TV. Тя обяви, че не очаква отговор от Трифонов през хората, които пишат във фейсбука му, тъй като това не е доказателство, че той е жив и изповядва свободната си воля. 

"Не се знае кой пише постове в социалните мрежи от негово име, няма как фейсбук да управлява държавата. Хората имат нужда от яснота и прозрачност, затова спрете със задкулисието в момента, защото видяхме, че дори преговорите не са пред очите на хората, а пред закрити врата. Питах вече до каква степен има американска камеса в събитията, които се разиграват от името на Трифонов и тогава онова нещо до Малчо загуби самообладание и ме нападна. Толкова ли е страшно това, което се върши в момента, че Слави Трифонов се крие, за да не бъде замесен. 

През 2009 г., когато Борисов правеше кабинет, Бареков и Валерия Велева, както и много телевизии, със седмици стояха пред дома му в Банкя, за да следят как вървят преговорите, а сега тук няма никого. Не е ли това задкулисие, страх, криене?", коментира още Ива Николова. 

"Слави, знаеш ли какво се случва от твое име, склонен ли си да кажеш истината на живо, защо те няма физически и не си на този терен?", попита накрая Ива Николова и обяви, че отново ще дойде пред дома на Трифонов, за да провери дали е жив и здрав, или е похитен. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК