Вход
София
Времето в София 26 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Топадвокатът Людмил Рангелов разкрива истината за шесторния убиец и разстреляния бизнесмен Петър Христов - кой хвърля прах в очите на обществото (ОБНОВЕНА)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Топадвокатът Людмил Рангелов разкрива истината за шесторния убиец и разстреляния бизнесмен Петър Христов - кой хвърля прах в очите на обществото (ОБНОВЕНА)

на 10.01.2018
233883
17
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Топадвокатът Людмил Рангелов разкрива истината за шесторния убиец и разстреляния бизнесмен Петър Христов - кой хвърля прах в очите на обществото (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
10.01.2018
17
233883

Известният столичен адвокат и бивш криминалист Людмил Рангелов разкрива истината за мъртвия Росен Ангелов, посочен като убиец на шестима души в Нови Искър, който се е самоубил с пистолет със заглушител, както и за разстрелите на данъчен служител и крупен бизнесмен в София ексклузивно пред камерата на ПИК TV.

ИЗВЪНРЕДНО! Ето с какво оръжие е разстрелян бизнесменът Петър Христов!

ИЗВЪНРЕДНО! Ето с какво оръжие е разстрелян бизнесменът Петър Христов!

Оръжието, с което вчера беше убит бизнесменът Петър...

на 09.01.2018

Къде са тънките места на версиите? Какви несъответствия се набиват на очи от твърденията на органите на реда и откритите обстоятелства? Какво куца в разследването?

"Информацията, с която започна разследването не беше достатъчно уплътнена. Всеки ден се набираше нова информация и се вървеше в правилната посока. Не съм сигурен, че той е търсен с кучета, но и така да е, не е задължително да бъде открит, дори да се е крил всички дни в таки къща, където бе открит Росен Ангелов", коментира Рангелов.

На въпрос за странното поведение на кмета, той заяви, че не подозира кметът в нежелание да помогне, а по-скоро обичайната небрежност. 

"Мотивацията за подобно престъпление е гняв, страст, ревност, чувство за унижение. Това са преживявания, които за човек с неговата биография и психическо състояние, са напълно достатъчни. 

При тези доказателства, няма съмнение в извършителя и аз като адвокат еднозначно отговарям на въпроса, че не бих могъл при никакви обстоятелства да го защитя", коментира още Рангелов. По думите му е напълно възможно Ангелов да е извършил сам всички убийства, тъй като е стрелял добре и дори умишлено се е усъвършенствал в това. "Вероятно този човек е решил след като е унижен от тази жена, да ликвидира всички, които са близки за нея. Това е една от причините да убие всички. Другата е, че е искал да прекъсне възможността при разследването да се получи информация, която да води до него.

Затова самоубийството е била една от алтернативите, които е имал в ума си. Да го направи, ако разследването тръгне към него", коментира още топадвокатът.

По думите му не бива в случая да се търси някаква логика, която импонира на нормалните хора, защото става дума за психично болен човек с патология и затова не може да се разсъждава праволинейно.  

"Самоубил се е, защото вероятно до такава степен е бил влюбен, че животът за него без тази жена, е бил вече безсмислен. Освен това достатъчно дълго време е живял в нелегалност и не е намирал мотив да продължи отново да го прави, заради което е останал в района на Луково. 

Той вероятно се е самоубил малко след като е напуснал вилата, която е обитавал, след като е разбрал, че е разкрит", заяви Рангелов. Според бившият криминалист Ангелов е ползвал връзката с работодателя си, при когото е отишъл на 1 януари, за да разбере какво се говори и какво се знае, за да прецени какво да прави. 

„Много е странна реакцията на кмета. Той е имал пряк контакт с него, както разкриха местните хора пред медии. Казаха, че е говорил с него и явно е бил наясно, че нещо странно се случва. Остава да се изясни защо не е уведомил полицията, трябва да се види кои хора са направили пропуски и те да бъдат наказани. Това престъпление и неговото разследване трябва да се публикува на хартиен носител като учебник и за следователите, и за гражданите. Това е христоматиен пример за пропуските и начина, по който са били допуснати. И особено за потребността от ангажиране на обществото в предоставяне на информация за такива случаи. Твърде много са и примерите, в които гражданите са съобщили за подобни случаи, но не са били защитени, затова има много да се работи по темата. Много често информаторът е използван и след това изоставен без защита", каза Рангелов. 

По случая с Петър Христов адвокатът бе категоричен, че информацията, че той е бил сътрудник на МВР за "Наглите", трябва да остане скрита, дори след смъртта му, защото така хората вече няма да сътрудничат.

"Ако хората смятат, че той е убит, защото е помогнал на органите на реда, вече никой няма да помага, за да не се превърне в жертва. Такава информация потвърди бившият министър на МВР Цветан Цветанов дори ако версията е такава. Това е висока гражданска заслуга, но нейното съобщаване няма да повиши авторитета на този човек, защото трябва да се мисли в перспектива за възпитанието на гражданското общество. Защото този дивидент за конкретния човек сега, в бъдеще ще бъде много пагубен за съдействието на гражданите на органите на реда", заяви още Рангелов. 

Според него по-вероятната версия за убийството на Христов обаче е свързана с пари и мотивът е чисто икономически, пир това натрупан с времето. 

"Възможно е да става дума за някакво задължение, което не се изразява в конкретен паричен еквивалент. Става дума за някакъв бизнес, в който някой е въвлечен да инвестира и не е получил планираните дивиденти. Или пък някакво друго неудържано обещание, пак свързано с бизнес", коментира адвокатът.  По думите му това е е високобюджетно убийство, което изисква добра организация, скъпо планиране и е възможно да е ангажиран килър от чужбина.

За държавата ще бъде изключително престижно, ако се справи с разследването на двата случая - със стрелбата срещу данъчния и срещу Петър Христов, смята още Рангелов. Бившият криминалист бе категоричен, че не може да се прогнозират скоро подобни случаи. 

"Вероятно това всичко се случва заради липсата на възможност човек да получи обективно правосъдие, тъй като може да става дума за бизнес отношения, които няма как да получат решение в съда. Понеже всички у нас са убедени, че човек с възможностите на Христов може да влияен на съда. Такова е мнението на хората в България", коментира още Рангелов. 

 Цялото интервю с Людмил Рангелов пред Ива Николова вижте по ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
НОВИ ПОДРОБНОСТИ! Свидетели разкриха как точно е убит бизнесменът Петър Христов НОВИ ПОДРОБНОСТИ! Свидетели разкриха как точно е убит бизнесменът Петър Христов
Нови подробности за убийството на бизнесмена Петър...
на 09.01.2018
Напиши коментар »
(17)
1
Не е "посочен", а беше заподозрян след разпитите на свидетели, после стана основен заподозрян след ДНК експертизи, а след откриването на мястото, където е живеел и приобщаването на новите доказателствма му повдигнаха обвинение, тоест стана обвиняем. Не е трудно да се работи с точните думички, това не са сложни термини и повечето хора ги познават и разбират достатъчно, колкото е необходимо за обикновен разговор. Журналистите често използват неясни , двусмислени думи и предпочитат морално етични категории вместо прагматични.
2
Обърна палачинката,Няма бивше ченге
3
И защо да вярвам на тоя дърт червен тюфлек!
4
КРАСТАВИТЕ КУЧЕТА СЕ НАДУШВАТ ОТ РАЗТОЯНИЕ. ВИЖТЕ ГИ И ПОМНЕТЕ ВСИЧКИ ТЕ СА НИ ВРАГОВЕ. ТЯХ ПАРТИЯТА ГИ СЪЗДАДЕ. ДА ЖИВЕЯТ С ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ВСЕ БЛАГИНКИ ЗА КОИТО ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН СА МИРАЖ
5
Но в думите трябва да има и нещо конкретно все пак.
6
Свободни съчинения "Първи сняг".Четете "Скандално",за да видите роднинската връзка на Росен Ангелов с основен свидетел по Суджукгейт
7
А бе наборе адвокат що не си гледаш пенсията и адвокатските хонорари, щото Вие адвокатите сте безсмъртни и непорочни ами още си правите и реклама с изявленията си ?
8
И аз преди десетина години дадох информация за едно нелоялно лице,което Неси плащаше данъците. И какво беше моето разочарование ,когато това същото лице ми заяви в прав текст::Не се заяждай с мен, че не знаеш колко съм силен в Данъчното ! ! !:Дори ми направи няколко мръсотии и от тогава съм ПАС ........ Явно някой продажен служител ме е успял на него! ! ! Изгубих всякакво доверие в българските ИНСТИТУЦИИ ........
9
Водещата е добра журналистка, задава умни въпроси, но не е за екран, сори.
10
не ме разсмийвайте. говорете си направо за ПАРИ, МНОГО ПАРИ, но без думите- любов, страст, порно, ревност, гняв. това са думи за психолози, но не и за бедния българин, останал от мързел, смо от чакане, нещо д му падне наготово, като пари за НГ, например. и 7-то убиство + куче и новото ПОКАЗНО, ЗА МЕДИИТЕ, но не и пред счупените камери, показват само едно: намесени са ДРОГИРАНИ ПОЛИЦАИ С ПРЕДВАРИТЕЛНИ ТРЕНИРОВКИ ЗА УЛУЧВАНЕ С ОРЪЖИЕ. точка. спрете да разтягате локуми, все още ДУШИТЕ на тези хора са тук сред нас!
11
ЧУДЯ СЕ ТОЯ ДАЛИ Е ОЛИГОФРЕН , ИЛИ ПОРЪЧКИ ИЗПЪЛНЯВА!!!!
12
От тази баба Яга Николова по-грозна няма
13
Държавата ни е прекрасна , полицията ни е прекрасна , полицаите ни са честни и неподкупни , полицаите ни са изключително ерудирани и с висок интелект . Те биват назначавани след изключително честни и трудни изпити и без връзки . Сега ще ме изтриете ли ? Благодаря за вниманието !
14
Тия версии за престъпление от " любов и ревност" са направо смешни. Не са изяснени отношенията между тази Кюхова, рецидивистът-примитив Ангелов и Неделчо Юнаков. Изглежда Кюхова е искала помощ от "горския" срещу мъжа си и му е обещавала разни неща. После обаче изведнъж е поискала да скъса с него и го е заплашила, че ще го издаде на полицията, ако не я остави на мира. Абсурд е да си е разхождала кучето по тъмна доба няколко часа преди Нова година незнайно къде. По скоро това прилича на тайна среща. В къщата няма следи за приготвяне на празненство. Всичко говори за много напрегната обстановка и отношения. Така че тази история в никакъв случай не е изяснена и е много нелогична.
15
Мощен лек срещу гъбички по ноктите на краката ги премахва завинаги !Ако страдаш от тази досадна болест опитай този мехлем - може да се спасиш от страданията завинаги !http://bit.ly/2oOsQJq
16
По същият начин преди години ни обясняваха,как Чочо от Перник е извършил отвличане и убийство!После същият се "самоуби''пред погледа на топ ченгетата. Сега същият сценарий,ама няма ли малко фантазия в кратуните на ''драматурзите'',правещи ни идиоти?
17
Няма да се учудя, ако номер 14 е прав: първо тоди да е поискала Лудият Горски да убие мъжа й му а обещала да се съберат...после да го а отблъснала.и той да е ришил да си отмъсти...а накрая му помогнаха и да се "самоубие"...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началник на полицейско управление събира подчинените си и им казва:
- Господа, поради липса на време ще говоря без да мисля!

няма нови новини
Днес: 289
hot
най-четени новини в момента
сега
2238
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x