Вход
София
Времето в София 28 o C

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Проф. Димитър Иванов с горещ анализ - ще бъде ли свалена Корнелия Нинова и каква е истината за скандала с парите на Елена Йончева

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Проф. Димитър Иванов с горещ анализ - ще бъде ли свалена Корнелия Нинова и каква е истината за скандала с парите на Елена Йончева

на 23.10.2017
83873
48
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Проф. Димитър Иванов с горещ анализ - ще бъде ли свалена Корнелия Нинова и каква е истината за скандала с парите на Елена Йончева
23.10.2017
48
83873

Скандалите в БСП се ожесточават все повече и достигат връхна червена точка. Вътрешнопартийната опозиция се обяви открито срещу лидера си Корнелия Нинова. Георги Гергов я обвини, че иска да раздели партията. В интервю за ПИК бившият депутат Явор Куюмджиев пък сравни Нинова с Иван Костов от времето, когато той "искаше да стане лидер на СДС на всяка цена" (виж в "ОЩЕ ПО ТЕМАТА").

Не стихва и скандалът с финансирането на Елена Йончева в БНТ. 

Като обективна медия потърсихме другото мнение - на хората, които стоят зад Нинова. Разговаряме с проф. Димитър Иванов, бивш разузнавач, университетски преподавател и издател, за случващото се в столетницата и за мотивите му да поддържа лидера на БСП. 

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какво се случва в БСП, проф. Иванов? Клати ли се столът на Корнелия Нинова?

- Клатят й го. Но не могат да я съборят. И не е въпросът в клатенето на стола. Корнелия Нинова направи няколко много решителни стъпки. Затова няма да я съборят?

- За какви стъпки говорите?  БСП за първи път, откакто носи това име - от началото на промените след 1989 г., е толкова разединена и се раздира от такива тежки скандали. Създава се впечатлението, че лидерът не може да овладее ситуацията?!

- Корнелия Нинова се приема добре и от електората, и от опонентите си. И Бойко Борисов, и Цветан Цветанов получиха чувство на респект от нея. Няма ги вече шегите - със Сергей Станишев за жена му, с Мишо Миков за ракията... Сега управляващите се отнасят леко предпазливо към Корнелия Нинова. 

- Изявени партийци обаче, които я подкрепяха, сега се обявиха против нея. Сред тях са Янаки Стоилов, Румен Овчаров...

- Обаче има и такива, които бяха против нея, а сега я подкрепят. Като мене. Аз смятах, че тя няма да се справи. Синът й остана в САЩ, мъжът й работи в голяма корпорация. Имаше нишка за една зависимост. Смятах, че Корнелия Нинова като жена ще има емоционални недостатъци. Обаче тя се оказа силна, знаеща какво иска и как да го направи.

- Явор Куюмджиев в интервю за ПИК сравни дереджето на партията с времето на разпада на СДС... Той направи намек, че Корнелия Нинова може да разцепи БСП, също както Костов унищожи СДС с желанието си "да бъде лидер на всяка цена"?!

- Още от времето на Платон, 500 г. пр. н. е., е станало ясно, че в държавата има хора, които трябва и които не трябва да се занимават с политика. Това, което Явор Куюмджиев е казал, не е меродавно. Защото той е от тези, които не трябва да се занимават с политика. Същото е както един политик започне да се изказва по теми от енергетиката или от ядреното дело, което не му е работа и затова не бива да му се обръща внимание. 

- Какво ще се случи на конгреса? Има подсказки от вътрешнопартийната кухня, че може да бъде предложен за гласуване текст за промени в устава, регламентиращи избора на председател, и така да се проправи пътя за нов лидер.

- На конгреса не очаквам да се случи нищо по-различно от това, което става през последните година и половина, откакто Корнелия Нинова е председател. Тя няма принципни опоненти. Нейните противници са на дребно - хора, изживяващи като елит на партията. Не може Янаки Стоилов и Георги Божинов, които са изкарали 25 г. на платена служба, да са й опоненти, само защото на тяхно място са дошли нови хора. Михаил Миков и Атанас Мерджанов дойдоха през 2007 г., сега сме 2017 г. Няма да съборят Нинова, защото нямат идея като я махнат какво ще правят. Това са все хора, които по 30 г. са получавали заплати от членския внос на партията или като депутати, без нищо да са свършили. Целта им е да останат на върха. Те стоят горе, а партията пада надолу. 

- Сега партията върви ли нагоре с тези непрестанни скандали?

- Да, върви нагоре и Корнелия Нинова не се е провалила. Да, малко е безпардонна. Бих й препоръчал да е по-гъвкава. Но, първо й трябва да се стабилизира, след това ще мислим за другите й кусури. Сега тя е силна и сериозна опозиция. БСП ще представи проект за алтернативен бюджет, това много важен ход.

- Именно този проект стана обект на критики и от вътрешнопартийната опозиция, и от управляващите. Бившият финансов министър го нарече популизъм, "с който могат да разсмеят хората".

- Бюджетът е специализирана материя. И не всеки може да се изказва по нея. А Муравей Радев е един счетоводител, който се въздигна по неестествен път до министър на финансите.

- БСП е в кадрова криза в момента. Посочете няколко имена на социалисти, достойни да бъдат лидер на партията.

- Дайте да не говорим като в Ганкиното кафене или на Женския пазар. Защо вие, журналистите, не се занимавате с естетическата и моралната култура на управляващите?! Те смъкват хората надолу. Елитът не познава философията и историята на света и на България, какво искаме тогава от народа?! Избиват се по дискотеките, изнасилват  и обират възрастни жени, пожарникарите не искат да гасят пожари... Каква държава е това? Ето над тези проблеми трябва да се съсредоточим. А не БСП има ли си лидер, какъв е той, трябва ли да го сменят или не.

- Скандалът в БСП не носи само име "Корнелия Нинова", има и друго - "Елена Йончева"...

- Скандалът с Елена Йончева е манипулация на информация. Дайте да се вземат документите от БНТ и да се направи анализ - кой е разрешил и кой е одобрил финансиране за филм. А да се подлага пък на съмнение журналистическата работа на Елена Йончева не е добре. Колко са българските журналисти, извършвали такава работа като нея? Затова трябва да се направи безпристрастна проверка. 

- Възможна ли е безпристрастна проверка?  Вярвате ли, че сме в състояние да намерим хора, които нямат никакви пристрастия у нас?

- Би трябвало да можем. Иначе няма да има държава. Ще бъдем две банди, които се боричкат непрекъснато. И ту едната взема превес, ту другата. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(48)
1
Този професор що не го питат ще бъде ли свален Борисов? Какви медий сте вие бе пик не ви ли е срам поне малко и тва ли е журналистика еми хората виждат този сайт какъв е уникални слагачи сте
2
Този Платоничен ''Разузнавач-доносник'' ли ще дава АКЪЛ,но забрави да допълни че по времето на Платон имало жени който са занимавали и със ДРУГИ по-древни Професий защото тогава НЕ Е ИМАЛО Д.С. (да му припомня Държавна Сигурност).но за сметка на другите жители на ЕЛЕНИКИ някой от мъжете ставали Пълководци А НЕ ШЕФОВИ НА ОТДЕЛИ във споменатата СИГУРАНЦА......??????
3
Да се пита огняра в ада дали е топло тами и Иванов дали БСП е партия във възход е едно и също.
4
ДОЛНО МРЪСНО ПСЕ - ДС
5
Ама как смееш да поставяш под въпрос Пеевската медия? Ужасссссссссссс ойде коня у реката.......
6
Такъв, онакъв Д.Иванов, но казва една истина - превърнахме държавата в две банди, които се боричкат непрекъснато. И ту едната взема превес, ту другата... Това е! И между другото е пожълтихме, клюки, сплетни. Вечно недоволни политици, които са отстранени от хранилката, постоянно плюят предишните си колеги. На народа това му харесва. Нищо не можем да направим и постигнем като нация. Първо се гледа кой го е предложил, ако е наш човек Ураааа,браво, ако е от другите Ууууу, негодници.
7
Нали уж е демокрация което значи да има честна свобода на словото а не да се изсипва помия само срещу едните то тва дори и някой китаец дет не знае 1 дума на български като го прочете ще го разбере
8
Не може Янаки Стоилов и Георги Божинов, които са изкарали 25 г. на платена служба, да са й опоненти, само защото на тяхно място са дошли нови хора. Михаил Миков и Атанас Мерджанов дойдоха през 2007 г., сега сме 2017 г. ХАХАХА - докато те крепиха устоите на партията Нинова в съдружие с лидера на конкурентна на БСП партия правеха приватизация.Смешно ли е или тъжно ?
9
В колко издания в чужбина е публикувал научни статии, анализи и трудове? Колко от неговине монографии и изследвания са публикувани по света? В кои държави? На колко езика? Хубаво е да знаем постиженията на човека, чието мнение търсите.
10
Да ви серем на професора. Вуте
11
Професоре,явно тия двете каки са ти на сърцето,ама много да се оакали!И не им се прави на адвокат,те имат достатъчно пари да си намерят такъв!
12
"Ще бъдем две банди, които се боричкат непрекъснато. И ту едната взема превес, ту другата. " Не! Една банда БСП! и всички останали 300 партии срещу Бандата, за отърваване от социализма , неследствените и слагачи и 100 годишните и предателства. И слава Богу, че сме смъртни, че такива народни предатели , като въпросният "Библиотекар", някога да намерят покой.
13
ДОКОГА ЩЕ МЪЧИТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ???????????????????
14
Има закачка и за Нинова-да не би конят да е ритнал по главата?От стола може и да не падне ,но от коня сигурно е падала на главата си.
15
Привет, Гестапо! Нали така те наричаха в БСП, професоре.- Митьо Гестапото. Защо пак се мъчиш да даваш АКЪЛ ? Акъл ние имаме и още членуваме в тази БСП, а такива като теб, като Шаренкова, като Нинова трябва да стоят навън. Нали след 1996 /97 г. когато Иван Костов ни уволняваше Корнелчето стана директор и колеше и бесеше във фирмата, накрая все и паричките. Така че Гестапо, без такива. Замълчи и си гледай твоята работа. А Корнелчето сама трябва да затвори вратата на БСП след себе си
16
Привет, Гестапо! Нали така те наричаха в БСП, професоре.- Митьо Гестапото. Защо пак се мъчиш да даваш АКЪЛ ? Акъл ние имаме и още членуваме в тази БСП, а такива като теб, като Шаренкова, като Нинова трябва да стоят навън. Нали след 1996 /97 г. когато Иван Костов ни уволняваше Корнелчето стана директор и колеше и бесеше във фирмата, накрая все и паричките. Така че Гестапо, без такива. Замълчи и си гледай твоята работа. А Корнелчето сама трябва да затвори вратата на БСП след себе си
17
Корнелия Нинова е истински лидер и БСП има нужда от такива като нея. Факт.
18
Нинова е толкова лидер - колкото този Иванов е професор . Между другото знаете ли колко професора има в 6 (шест ) милионна България и 50 милионна Франция ? Ще се хванете за главите
19
ДЪРТО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАСЕ, ГЪОН СУРАТ И ОТ КЪМ ГЪЗА
20
Създава се впечатлението, че лидерът не може да овладее ситуацията?!- то се създава от такива като ПТК-овци! Колко прости изказвания- плачат за цензура!
21
Другарят "Гестапото" е много прав за себе си, той иска да живее в добра демокрация, да е "фактор" в "политическата" система на някоя голяма и парламентарно представена партия, защото има сериозен интерес от това да е "публична" личност. По същество - другарят "Гестапото" е ненаказан престъпник, който отдавна трябваще да е изгнил в някой особено строг тъмничен изолатор, като рушител на България, продавал националните интереси на държавата и извършвал особено тежки престъпления срещу нацията и интелигенцията(доколкото я има в условията на комунизма). На другаря "Гестапото" му изнася да играе с Миков и после да го нарича "ракията", да е близък с Гоце, но да го нарича корвар и да му спретва сифилистични историйки, днес на другаря "Гестапото" му е изгодно да е с Нинова - жената, която ще унищожи с простия и просташки "ум" комунистическата партия. Та не очаквайти от такъв човешки, отходен продукт да е с някакво особено мнение, той е ясин, бяга от лустрация и отговорност за живота си до днес.
22
Тоя червен Бок'лук що не иде да врътне една сФирката на КУРнишона.....Еб@ти и лиз@ча.
23
Г-жо Борисова, Вашето интервю /ако е Ваше/ и заглавието Ви показват изключителните Ви зависимости." Скандалите" си ги създавате Вие журналистите по нечие давление или поради гъзолизане. Много ви е страх да има алтернатива на ГЕРБ.Вие живеете за да върнете онова време с чл.1 от тошовата конституция. Вашите въпроси искат да подскажат и отговора - скандален лидер на партия, скандална журналистка и т.н. Какво донесоха Божинавци, Миковци и някой си Коюмджиев а България. Защо вземате интервюта само от 4 -5 човека на които им спряха "топлата чорбица" и започнаха да фучат.Защо давате трибуна само на тях, а не искате интервю с тези които са "скандалджиите" според Вас. Умствения багаж на Нинова е с класи над този на Вашия гуру, а Йончева и Журналист с главно Г.Кагато други си сложат главата за интервюта до бомбите и куршумите тогава имат думата.
24
Всички тези суперлативи към Нинова са тъй като тя определя наема на вестник Земя и ако ги изрита, ще трябва да плащат доста пари, а те им са доста кът. Гестапото е голяма скръза. Мисли само как да прекара някого с културна находка и да я присвои към колекцията си.
25
По-кротко бе комуне продажно,4е става6 сме6ен и жалък.И двете ви другарки стават само за интриги и скандали.Много са жадни за пари и власт.Другото не ги интересува.
26
Митьо,не се вживявай във висша инстанция,за да даваш оценки за хора и събития,които са ти непонятни,а по-добре си кажи колко безценни артефакти окрадохте с другият набеден "проифесор" Божо и къде отпътуваха?
27
За Суджук ага говориш, нали? Прав си!
28
Това ченге не е глупаво.
29
Трудно се преглъща факта, че има СИЛНИ ЖЕНИ като Корнелия Нинова и Елена Йончева.Журналисти, политолози, знайни и незнайни коментатори се борят със зъби и нокти, подкрепяни и от някои от управляващите вечно знаещи, срещу ДВЕ СИЛНИ ЖЕНИ.Ех , мъже, мъже, не можете да преглътнете факта, че може да има и по-борбени от вас и то ЖЕНИ!
30
Бабо бабо да не си Баба Цуцулана тези двете ако се НАПЪНАТ бая неща ще излезат от зад та СИЛНИТЕ МЪЖЕ ще избягат чак във Южна Африка.Силни ги правят такива като теб дъртата Бузлуджанка която обича да седи на сянка Ѝ не иска да работи оти се поти.
31
POZDRAVLENIYA.uvajaemi PROFESORE.,zatova,che imate vazmojnosta DA POZNAVATE PROZESITE,KOITO SE RAZVIVAT V BSP OT GODINI I OBEKTIVNO IZRAZYAVATE ,SVOYATA OZENKA ZA DOSTOINOTO I USPESCHO POSTAVANE NA RED V PARTIYATA OT PEDSEDATELYA NINOVA.TEZI''stari muzuni''.KOITO SOCHITE,PREZ GODINITE POLUCHIHA ''vsichko'',KOETO MOJE DA SI POJELAE CHOVEK. NYAMAT ''SRAM I SVYAN'',DA BUTAT,DA SPIRAT ''PROMYANATA',KOYATO JENATA BALKANJIKA PROMENI PARTIYATA MAIKA =BSP. TOVA NEMOGAT DA PREGLATNAT TEZI''MUZUNI''. A TEZI PO GORE ,KOITO SA ;;bezimeni,bez liza I si pozvolyavat ""NELIZEPRIUATNI ''IZRAZI,gi DSTAVETE DA ''VIYAT SRESTU LUNATA''.
32
Много точно''две банди''.Даже,една с разсейки,като при рака.И не можем да го изрежем.
33
Е най-после в ПИК да пуснат интервю с умен, ерудиран човек. Никакви политолози не могат да му стъпят на малкия пръст. Всичко което каза бе премерено и точно. А това, че сегашната лидерка на БСП в момента е най-добрата вбесява управляващата хунта и пуска лъжи срещу нея за да бъде очернена. Ами хунтата има много пари, окрадени разбира се, и плаща затова. То до сега имам чувството, че нямаше опозиция против хунтата.
34
И този е един измислен професор на нещо си, който си въобразява, че е нещо, понеже някога е бил нещо в структурите на милиционерското МВР. Тогавашното МВР беше една институция от неграмотници, полуграмотни селски хора, които взимаха дипломи и титли на килограм без да знаят вратите на институтите и университетите. Тяхната работа беше да плашат хората, че ако не вярват в успехите на великата, непобедимата и могъщата Русия ще си имат неприятности не само те, но и наследниците им до девето колено. Само че руският комунизъм се срина за една нощ и нито партията нито другарите от милицията можаха да го спасят. Същият тоя тип не си мръдна пръста в разграбването на държавата от милиционерските групировки по време на така наречената перестройка ръководени от разбойническа Русия, защото така е наредила партията, но преследваше всеки, който е бил несъгласен с грабежите. Има нахалството от някакво си свое висше ниво да дава оценки и анализи на прогнилата си партия от алчни и нескопосни партийци, вместо заедно всичките вкупом да се понесат към любимата си Русия и там да си останат.
35
До коментар 30 Съжалявам Ви...........
36
Хайде и аз да се възползувам от възможността да не ме арестуват набързо.----------------. Нинова е леке от цигански произход и типично за циганите успява да се приобщи към част от съпартийците си , с които се е обградила неслучайно . Това са все недооценявани до сега амбициозно-болни от хиперстенна неврастения като Александър Симов,Антон Кутев, Елена Йончева и още неколцина нагаждачи , усетили звездния си миг и които за нищо на света няма да изпуснат шанса.Шансовете да успее са малки, предвид мощната антининовска групировка и вековната традиция на най-скапаната партия - да бъде винаги "анти".
37
"Ще бъдем две банди, които се боричкат непрекъснато. " - отдавна сме така, Мите!
38
Муравей Радев нямал право да се изказва за бюджета, а Митьо Гестапото, видите ли, имал такова право...........смях в залата!!!
39
Извода е , че зад Корнелия Нинова плътно е застанала ДС.
40
ТАКИВА БОКЛУЦИ,КАТО ТОЗИ " ПРОФЕСОР" АЗ ГИ ОПРАВЯХ БЪРЗО,БЪРЗО.....
41
Форумът е пълен с изроди, които се подмокрят, като си мислят за Боко. Ела, Боко, ела да ме онодиш!
42
Митьо Гестапото в Библиотекарския институт ли е професор?
43
Гестапото зад коя партия не стои? Денчев зад ДПС. Шаренкова над БСП. Гестапото зад Шаренкова. А каква е нишката с Цвъко и Антон Тодоров? Този дирктно ли е зад двамата или имат сводник?
44
А къде е Пеевски? Или сега е зад титлите този многознаещ професор?
45
Митьо гестапото е професор по четене на доноси и инквизиция. Мнението му не е субективно, щото е мнение на целия шести отдел.
47
.....НИНОВА СЕ Е ОБЛАЖИЛА ЯКО ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА!!!ЗАТВОР ЗА НЕЯ И ЗА ТРАВЕСТИТА ЙОНЧЕВА!!!И ЙОНЧРВА ТРАВЕРСОВА Е ЗА ЗАТВОРА...ПЛЮЩЕШЕ СЕРГЕЙ СЪС ПЕНИС КОЛАН...ХА ХА
48
Running late with the deadline for your work? Then we are your reliable assistant in paper help. Get ready to ask for our assistance when you need essays, research or course works, reports, case studies, etc. Our experts have seen it all and are ready to start working on your assignment right away. Go for it! Get an essay or any other homework writing help https://is.gd/1ZI3nJ pay someone do my essay bwe write my nursing mrs paper rt-34 matawan nj do my essay jkj i don't wanna write my dixon paper utah type my essay zoo write my paper apa jcpenney.com write my past paper hkcee buy nursing essay fga need someone write star doll my paper doll heaven http://ow.ly/GgNW30gh3qA
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 13618
архив

– Зетко, тоя чай защо мирише на горчиви бадеми? –Пий, мамо, пий, ще ти минат всички болки...

 

няма нови новини
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
сега
2611
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК: Бойко Борисов култов сред народа - стотици лафове и селфита. "Не ми трябват телевизии. Стига ми Севда TV" (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Децата с по-големи сестри говорят по-добре от тези с батковци
x