Вход
София
Времето в София 25 o C

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Силната синя фигура Константин Папазов: Левски е несравним като национален герой и като футболен клуб!

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Силната синя фигура Константин Папазов: Левски е несравним като национален герой и като футболен клуб!

на 19.08.2017
4090
18
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Силната синя фигура Константин Папазов: Левски е несравним като национален герой и като футболен клуб!
19.08.2017
18
4090

Син обединител и доказан шампион, Константин Папазов даде ексклузивно интервю пред агенция ПИК. Тити сподели изключително важни детайли за футболния клуб на Левски, както и за баскетболния тим на гранда. Папазов се обръща и към публиката на родния колос.

Левски бави сделка, чака "ДА" от Делио Роси

Левски бави сделка, чака "ДА" от Делио Роси

Левски най-вероятно няма да има нов защитник и тази...

на 10.08.2017

 

- Г-н Папазов, във волейбола италианците Пранди и Плачи оставиха много сериозна следа като селекционери на националния отбор, а сега един италианец е начело на футболен клуб в България. Като психология Делио Роси може ли да въведе своите виждания в Левски и да повтори успехите на Силвано Пранди и Камило Плачи?

 

- Категорично. Вероятно това е причината собственикът на Левски абсолютно далновидно - на 11-ия месец от своето управление - да вземе нещата в свои ръце. Не защото аз съм треньор, а защото така е правилно. Както в една сграда има 4 колони, така в изграждането на един отбор категорично основната фигура, този който трябва да бъде стратегът, фундаментът на един тим - това е наставникът.  В тази връзка решението на г-н Русев е категорично възможно най-правилното. И без да е човек, който да е имал някаква спортна биография, доколкото аз знам,  да е участвал в управлението на спорта като голям бизнесмен, след 11 месеца може би е взел аналитично най-важното решение. Левски е отбор, който е свързан с историята и ще бъде свързван с историята. Ние имаме 103-годишна история и според мен един ден Левски ще бъде и с 1003-годишна история. Защото Левски е институция, религия. Решението на г-н Русев да гласува доверие на такъв специалист е абсолютно стратегически правилно. Трябва да бъдем обективни - реалната работа на Делио Роси в клуба досега е в рамките на броени астрономически дни. Магьосник да беше, нещата не може да се случват толкова бързо, но за негова радост и за радост на голямото синьо семейство, а то е най-голямото и най-обичаното нещо в България - всичко тръгна по ноти и по вода. 2:0 срещу Дунав с убедителна игра във второто полувреме. Когато имаше пълно надмощие с 3-4 изпуснати 100-процентови положения. 3:0 срещу Пирин, отбор, който Левски не е побеждавал в последните си 2 гостувания. Едното, от които беше стратегическо - Левски го загуби с гол в първата минута.  Така че тези два успеха най-вече ще налеят вода в мелницата на г-н Делио Роси. А играчите, които със сигурност не се чувстват много добре и им идва малко нанагорно тренировъчния процес, който сега водят с Роси, ще повярват, че колкото и да е трудно - това е пътят към успеха.

 

- Още с идването на г-н Делио Роси се видяха в първите тренировки на тима съвсем друга методика и начин на работа по време на самите занимания, упражнения. Вие казахте, че това в началото не води до спокойствие, но може ли в един момент самите футболисти да се почувстват далеч по-уверени както спортно-технически, така и физически и психически?

Левски с извънредна подготовка през септември

Левски с извънредна подготовка през септември

Програмата на първенството дава жокер на треньора на...

на 14.08.2017

 

- Голямото предимство на Делио Роси се състои в това, че той пристига освен с неговите безспорни знания и с голям опит,  защото тези знания са на базата на дългогодишен труд в треньорската професия. От тази гледна точка Роси е със светлинни години пред всички останали, които работят в България. Работил е на много високо ниво в едно от първенствата, в което най-много се тактизира. Пословична е работата на италианците, на италианската защита, на изключителното владеене на топката и това са неща, които са негова втора природа. Идването на г-н Делио Роси е един поврат в бъдещото управление на Левски. Смятам, че неговото идване е изключително удачен ход и не го казвам сега заради резултатите в рамките на една седмица. Победите с 2:0 и 3:0, а го казвам, защото познавам психиката на българските спортисти. Имал съм уникалната чест да бъда помощник на Пини Гершон и съм свидетел, че нищо толкова различно не е показвал - но неговият авторитет, неговото присъствие, респектът, който имаха българските играчи към него, беше в основите на успеха. Същото е и сега. С просто око, аз не съм футболен специалист - може да се види как на мача с Дунав Мапуку играе агресивно във фаза защита и се връща в отбрана чак до нашето наказателно поле. За да се случи това нещо - Жуниор Мапуку трябва да възприеме човека срещу себе си. Личността, която му казва това нещо. Това е голямото предимство. Иначе няма треньор, който да не иска да побеждава, няма наставник, който на 100-процента да не иска да постигне резултат. Но едно и също изречение и едно и също условие поставено от г-н Роси и някой друг, няма да цитирам имена, защото не е коректно, от един български треньор - едно и също изречение звучи по-различен начин в главата на футболистите. Това е и смисълът на големите имена в спорта. Затова има Моуриньо, има Анчелоти. Реално в българския футбол дори в Левски, дори и такъв успешен бизнесмен като Спас Русев, не могат да си позволят Жозе Моуриньо, но нивото на Делио Роси за България е като на Моуриньо в световен мащаб. Това е удар в десетката и аз силно се надявам и вярвам, че това е само поставяне на началото. Дали г-н Русев е получил съвет от някой, не мога да кажа. Но смятам, че с решението си да бъде привлечен Делио Роси г-н Спас Русев категорично постави сериозна основа и спечели хората, които обичат Левски. Защото виждат стратегия, виждат хоризонт за любимия отбор. Това липсваше с години при Левски, а сега се поставя едно ново, добро начало. Кога ще дойде титлата е въпрос на време, Левски обаче има нещо, което никой друг няма - има публика и тази публика, когато й бъде спечелено доверието отново, Левски ще стане неузнаваема сила. Поставен е страхотен фундамент за това Левски наистина да прилича на европейски отбор, с европейско поведение, с европейско мислене.

 

- Появиха се информации различни, че ще помагате на Левски със съвети. Доколко е вярно това? Съвети чисто не чак толкова футболни, колкото организационни и като спортна психология...

ИЗВЪНРЕДНО! Мапуку изригна за Левски! Синя класика - Делио Роси безпогрешен

ИЗВЪНРЕДНО! Мапуку изригна за Левски! Синя класика - Делио Роси безпогрешен

Левски продължава победния си ход с Роси. 6 от 6 точки за...

на 18.08.2017

 

- Аз съм човек, който не може да лъже. Имаме много напреднали преговори с г-н Спас Русев и с неговия син относно това - до каква степен Виваком, компанията, която г-н Русев управлява, може да помогне - след като Левски баскетболният клуб беше спасен от феновете на тима. Този клуб съществува само и единствено заради тяхната огромна любов. Правя справка 15 февруари 2015 година. Сега водим разговори, които са пред своето финализиране, Виваком да помогне финансово. В тази връзка има разговори. Не се срамувам и смятам, че не е нескромно - със своя 23-годишен опит в управлението на спорта смятам, че мога да бъда полезен със съвети. В край на краищата не става въпрос за футбол, както казахте вие, а за чисто организационни и стратегически съвети. За това как наистина тази огромна, огромна синя любов, която се крие в милионите привърженици, да не бъде само на думи, а да се превърне в дела. Най-големият и постоянен капитал на Левски е неговата публика. И смятам, че в тази връзка с участието ми в организацията на 100-годишнината, 24 май 2014-а, и с участието при организацията на събитието, което трябваше да спаси баскетболния клуб, показах, че имам изключително добра комуникация с хората, които обичат Левски. А това е най-голямата и най-истинската партия в държавата. Казвам го в преносен смисъл, защото едва ли има партия в момента, която да е с над 1 200 000 поддръжници. Това е Левски. Така че съм щастлив, че г-н Русев направи този стратегически ход. А аз мога да бъда полезен, знам и 2, и 200. Когато ръководството и феновете са едно цяло, тогава Левски ще бъде недостижим. Никой друг не може да се похвали с такава публика в България.

 

- Евентуална подкрепа на Виваком към баскетболния отбор на Левски може ли да помогне не чак толкова за сплотяване, колкото за още по-голяма реакция от страна на "сините" фенове. Едно развитие на баскетболния тим, заедно с футболния общо - да генерира сила, която да изстреля Левски в друга орбита?

 

- Моето лично мнение е - да. Пак казвам лично мнение, това в край на краищата е отговор, който трябва да даде г-н Спас Русев. Едно от нещата, които с г-н Русев и неговия син коментирахме - е, че те бяха гледали събитието на 15 февруари 2015 година и са силно впечатлени, защото истинските фенове се виждат тогава, когато е трудно. Ние знаем, че Барселона, Челси и Вердер Бремен могат да напълнят стадион "Васил Левски", това е повече от ясно. Но феновете на Левски напълниха "Арена Армеец", за да спасят един отбор, който реално е последният тим, който им е носил някаква радост свързана с шампионски успех. Знаете - требълът, който постигна баскетболния отбор. Смятам, че ако компанията Виваком помогне финансово на баскетболния тим, ще е награда за привържениците, за това, което публиката на Левски направи през 2015 година. Едно е сигурно - многократно е коментирана темата и не съм знаел на 17 юли, когато празнувах своята 50-годишнина, че ще има подобно развитие.  От Дарик радио ме попитаха мечтая ли за деня, в който баскетболният и футболният клуб ще бъдат под една шапка. Сигурно ще дойде и този момент, това е една крачка, която очаквам да се финализира скоро. Защото има много добри изходни позиции за едно такова бъдещо сътрудничество. Не съм очаквал, че само месец след това, ще коментираме тема близка до реалността.

 

- Наско Сираков отново в Левски, вашето мнение за подобен ход?

- Ако мога с нещо да бъда полезен и ако ми се отдаде възможност да изразя своето мнение - смятам, че при Левски освен огромния капитал, който има със своите фенове, другият огромен капитал на клуба са неговите легенди. Категорично мога да заявя, че в последните 10 години, поради субективни и обективни причини - легендите на Левски не са щастливи. Ако от мен зависи, първият съвет, който бих дал на г-н Русев, е тези легенди да бъдат щастливи. Те трябва да бъдат заедно, защото това е силата на Левски. Силата на Левски е в историята, която е вековна, силата на Левски е в това, че съдбата на нас всичките ни е отредила уникалната възможност символ и патрон на нашия отбор да бъде едно от най-великите имена в българската история. Ние като последователи на Апостола трябва да имаме висок морал и да уважаваме своите легенди. Смятам, че ще засегна някой с моите думи, но до момента легендите на Левски не са щастливи. Ако мога с нещо да бъда полезен, а смятам, че мога, легендите на Левски трябва да бъдат всеки мач заедно в ложата на стадион "Георги Аспарухов". За да стигне историята дотук и Левски да го има, освен великото име на Апостола и милионите фенове, заслугата е и на всички тези, които през годините са били част от историята на клуба. Всеки мач, ако те са на стадиона, ако създадем организация те да са част от всеки бъдещ успех, това ще е и невероятна енергия и за играчите на терена, и за хората, които идват на стадиона. Ще бъде и страхотно голям, непреодолим проблем на нашите съперници, защото те няма как да отговорят на тази вековна история и на тези легенди.

 

- Задават се домакински срещи на Левски със Славия и Лудогорец. "Сините" са с 6 от 6 точки при Делио Роси и голова разлика 5:0, вашият призив към феновете на отбора?

- В мача с Пирин има 2 неща, които трябва да се отбележат. Трите точки, които са за класирането. По-важното обаче е играта на тима, не точките, а играта е тази, която ще върне хората на стадиона. Левски има изключителен резерв в своите фенове. На Левски предстои двубой срещу отбор, който на 25 май ни взе най-милото. Трябва да подходим с уважение към тима на Славия, защото те - макар и стимулирани от отбора на Лудогорец и от неговия собственик, играха и за честта си и отнеха една абсолютно изстрадана, почти готова титла. Така че този мач освен всичко друго, смятам, че хората, които са били на 25 май на стадиона и бяха посърнали, сега имат възможност да покажат на Славия какво е Левски. "Белите" се бориха за морала, но да не забравяме, че се бориха и за 600 000 на Кирил Домусчиев. Много ми се иска всички тези, които са били на стадиона тогава, отново да отидат на този стадион. Защото историята е позната с това, че рано или късно всичко на този свят се връща. Сега няма такава стойност, няма такава значимост като шампионска титла, какъвто беше двубоят на 25 май 2013 година, но четири години по-късно ние трябва да покажем, че в Левски има морал. И този морал тръгва първо от неговите фенове. Донкихотски е да вярвам, че стадионът ще бъде пълен както през 2013 година, но не е невъзможно. От тук нататък Левски има нещо, което никой друг отбор няма - невероятната фенска подкрепа и това е нещо, което не се контролира от никой друг, освен от самите нас. Много ми се иска стадионът да бъде пълен, за да може Славия наистина да получи заслуженото - пак казвам не трябва да забравяме, че те играха и за честта си, но и за парите на Кирил Домусчиев. Сега е моментът хората да отидат на стадиона. След което предстои смятам мач за историята. Няма нищо случайно, двубоят Левски - Лудогорец, който трябваше да открие първенството - беше отложен. И съдбата го прати на датата 6 септември. Дата на едно изключително историческо събитие за България. Съединението на България. Така че според мен сега 6 септември ще бъде съединението на Левски. Това, което Левски беше загубил в годините - вярата, сплотеността, всички легенди да са заедно, всички фенове да са заедно - на 6 септември ще започне отново своята история. Много ми се иска да покажем фотоси на нашите привърженици, когато и Националният стадион "Васил Левски" и "Герена" са се пръскали. Може би няма нещо, което толкова много да е събрало хората на едно място, с изключение на трагичен момент - погребението на Георги Аспарухов. Левски е несравним във всяко едно отношение като национален герой и като футболен клуб за историята на България.

Сподели:
свързани новини
Син екстаз! Героят на Левски с големи думи: Роси е... Син екстаз! Героят на Левски с големи думи: Роси е...
"Благодаря за наградата, тя е заслуга на целия тим. Аз...
на 18.08.2017
Напиши коментар »
(18)
1
Сега се очаква цялото семейство на убиецът, да отиде скоропостижно при АЛЛАХ !!!
2
Каква сина фигура, може да бъде тоя Алабаш Марулков ???
3
Скоро не бяхме чували нещо за тоя ревлив фъфлек. По-добре да си излезе пак в нелегалност и да не досажда
4
Карасанъ сиктимини!
5
УВИ, ПОВЯХНАЛИ МЕЧТИ...!!! Будь Здоров, Фантазъор Петров.
6
Левски е най слабият отбор.С който не са играли,той не ги е бил.
7
Прав е , че ВАСИЛ ЛЕВСКИ е икона и е несравним- И толкова. Колкото до клуба , футболистите и шефовете.....трагедия ! Очерта се да бъдат клуба на властта след демокрацията , а все ревяха че са ощетени. Все за тях се намираха спонсори , дори лично от пожарникаря-суджук. Винаги други им бяха виновни. А футболисти с по 10-20-30 000 лева заплати се кълчеха на терена и по нощните клубове и после падаха от Верея /например /.Стигаше се до там , че да гонят отборите , които ги биеха , а за техни провинения - нищо Смях и позор ! Претенции много , качество никакво. Оказа се , че да СРАМЯТ ИМЕТО НА АПОСТОЛА е много лесно.Направиха го с бездарието и ниското си качество.
8
Това глупаво сравнение показва, че е недопустимо отбори клубове и др,,да носят имена на национални икони.Крайно време е да се преименуват.
9
В тази чест ще им подарим калъфките, оранжевите боклуци ДГД! ;)
10
Този шут явно сутринта е забравил да си пие хапчетата Явно че и той цока от яслата и за това говори глупости и хвали слабия отбор на ББ който обира само калъфките а за навънка отпада още в първия кръг в турнирите ако случайно си е извоювал място да играе Да не говорим че са абонат на ЦСКА с по 2-3 гола от последните 10 мача В момента ЛеФски е едно средно отборче Тити пий си редовно хапчетата и недей да ПЛАЧЕШ това е истината
11
тъпанар,пелтек,селски изрод,говедооооооооо
12
Правени от пиянски комунистически пикоч,за съжаление!
13
Нещо да каже за Цв.Василев или не е Удобно...
14
Усилено се говори от приятели на Тити от детските му години , че е бил фен на ЦСКА. Знае ли някой истината каква е ? Но пък , откъдето плащат , там отиваш. Противно е разни безлични хора да се кичат с името на ВАСИЛ ЛЕВСКИ . Да монополизираш АПОСТОЛА е кощунство , простащина ,липса на самоличност и .......
15
http://rrr.regiongsm.ru/32 Благоустройство и асфальтрование в Краснодаре и г.Лабинск. Решение любого вопроса по Благоустройству Краснодара и края. Качественно Подробнее... Благоустройство-Краснодар.РФ ... 7 861 241 2345 ___________________________ благоустройство территории торгового комплекса управление благоустройство челябинск аукцион на благоустройство территории благоустройство могил в барановичи акт на приемку работ по благоустройство
16
Червените комунистически тролове по заповед на га га и гестапото се активизираха. Ц-уни С-синио К-ур А-надолецо
17
ПОМАКА ОТ МИКРЕ Е КУПИЛ ВСИЧКИ СЪДИИ КОИТО ЩЕ СВИРЯТ НА ЛЕВСКИ,ТАКА ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО.НО НИЕ СМЕ ЛЕВСКИ С НАЙ ВЕЛИКАТА ПУБЛИКА И ЩЕ СЕ СПРАВИМ.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Ако са ви обидили незаслужено, върнете се и си го заслужете!

няма нови новини
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
сега
1929
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Японски космически роботи кацнаха на астероид
x