Вход
София
Времето в София 11 o C

ЕКСКЛУЗИВНО: Мъжът на Екатерина Захариева проговори за строежа на "Алепу"

ЕКСКЛУЗИВНО: Мъжът на Екатерина Захариева проговори за строежа на "Алепу"

на 10.06.2020
101689
0
ЕКСКЛУЗИВНО: Мъжът на Екатерина Захариева проговори за строежа на "Алепу"
Автор: ПИК
10.06.2020
0
101689

Всяко едно строителство унищожава по някакъв начин природата. Урбанизацията унищожава природата. Това заяви пред Би Ти Ви арх. Ангел Захариев, който е съпруг на вицепремиера Екатерина Захареива и архитект на проекта "Алепу", по повод скандалите със строежа.

Мъжът на Екатерина Захариева има проектантски договор за Алепу от 2016 г.

Мъжът на Екатерина Захариева има проектантски договор за Алепу от 2016 г.

"АиА Архитекти" на Ангел Захариев имат сключен договор за...

на 09.06.2020

"Това, което се случва на "Алепу", не е безобразие. Ако видите свлачището, ще видите, че там природа няма, тя е унищожена от свлачището през 2018 година", коментира Ангел Захариев.

"Това е, което заварих аз - един кратер", категоричен е той.

"Там щеше да има хотелски комплекс или сгради. Според устройствения план там може да има сгради до 8900 кв. метра над земята и кота корниз 10 метра", разкри архитектът на строежа на "Алепу".

"Това е противосвлачищно съоръжение. Такива съоръжения има много по света - сгради, които действат като укрепителни съоръжения на земни маси", обясни съпругът на Екатерина Захариева.

"Това съоръжение е така изградено, за да може да поеме натиска на земните маси зад него, а и за да бъде основа на сградите над него", добави той.

Общински съветник проговори за строежа на Алепу

Общински съветник проговори за строежа на Алепу

Разрешение за строеж в защитената местност Алепу...

на 08.06.2020

"Избор на инвеститора е кое е най-целесъобразното решение. Свлачището продължаваше да действа и да подкопава пътя. Този проект е съгласуван с професори. Пътят е изместен с 15 метра навътре', каза още арх. Захариев.

"Тази конструкция, доколкото разбрах, е приета с приемателна комисия, като противосвлачищна конструкция", уточни експертът.

"В момента на "Алепу не се строи. Целите бяха да се спре свлачището, да се запълни липсващата земна маса и съоръжението да бъде основа за сграда над земята. В момента свлачището е спряно от това съоръжение", категоричен е съпругът на Екатерина Захариева.

"От самото начало комплексът е обявен като курортно селище. Всички документи казват точно това. Не знам защо някои хора твърдят, че това се е криело. Позволението там да има курортно селище е станало през 2007 година, много преди ние да се захванем с този проект", разкри той.

"Много пъти се налага да обяснявам защо съм мъж на жена ми. Аз съм архитект много преди тя да влезе в политиката. Аз не й се бъркам във външната политика, тя не ми се бърка в проектирането. В момента в България има 5-6 проектантски бюра, които могат да направят такива сложни проекти", уточни арх. Захариев.

РАЗКРИТИЕ: Инвестиционното предложение за хотел в Алепу е минало през еко оценка и не е обжалвано

РАЗКРИТИЕ: Инвестиционното предложение за хотел в Алепу е минало през еко оценка и не е обжалвано

Инвестиционното предложение за изграждане на курортен...

на 08.06.2020

"Това съоръжение ще остане така - под земята ще има празни кутийки и само през стълбището ще може да се слиза до тях", каза още експертът. По думите му строежът предвижда над земята да има 2 етажа и половина.

Сподели:
свързани новини
Експерти: Строежът на Алепу не оказва влияние върху плажа Експерти: Строежът на Алепу не оказва влияние върху плажа
Справка в Регистъра на свлачищата показва наличието на...
на 09.06.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34781
архив

Само българинът може: 1. Да дава акъл, дори да не разбира. 2. Да може да прави всичко, без да учил за него, 3. Да иска европейска заплата, без да работи. 4. Да чака друг да го оправи. 5. Да даде половината си заплата за лотарийни билети и после да излезе на протест... за цената на тока...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x