Екскурзоводи искат инспекторат по туризма

ЧАС ПИК

Екскурзоводи искат инспекторат по туризма

6470
на 21.03.2015
Екскурзоводи искат инспекторат по туризма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Инспекторат по туризма, който да следи за прилагането на Закона за туризма, да бъде създаден към кметствата на общините, където този бизнес е най-развит.

препоръчано

Половината от събраните от туристическите обекти глоби да остават за издръжка и поощрение на служителите от контролния орган. За това настояват от Съюза на екскурзоводите в България във Варна. Според инициаторите Инспекторатът ще следи туроператорската и екскурзоводската дейност.

Контролният орган може да включва представител на ресорното министерство, Комисията за защита на потребителите, на полицията и по един туроператор и екскурзовод, обясни идеята пред Дарик-Варна председателят на Съюза на екскурзоводите в България Валерий Гочев.

Структурата ще действа по подобие на туристическата полиция в Италия, Гърция и Турция.Гилдията предлага въвеждането и на две категории екскурзоводи ­ национални и местни, според територията им на действие, както и задължителна професионална квалификация, полагане на изпит и психотест за всеки желаещ да работи в бранша.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК