Експерт по конституционно право: С датата на изборите президентът направи и малък трик

Акценти

Експерт по конституционно право: С датата на изборите президентът направи и малък трик

70494
на 14.01.2021
Експерт по конституционно право: С датата на изборите президентът направи и малък трик
Автор:   ПИК

В политиката една седмица е дълго време и може да се случат много неща. Която и дата да беше посочена, все щеше да има недоволни. И тъй като всички казаха, че ще са готови за 28 март, датата 4 април не е изненадваща. Това заяви пред БНТ доц. д-р Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ „Свети Климент Охридски“.

препоръчано

"Президентът направи и малък трик - да се говори малко повече за него", отбеляза тя.

"Според мен от тази вечер всички, които са ангажирани с изборите трябва да използват всеки ден, за да бъдат оползотворени. В обществото вече се създаде нагласа, че изборите ще бъдат в края на март и консултациите, които президентът проведе, показа една неподготвеност за ситуацията с разпространението на вируса", коментира още експертът. 

Доц. Киселова отбеляза, че на ГЕРБ е отговорността да направят изборите по най-добър и честен начин.

Според нея, за да се предава вотът на живо, трябва да има промяна в Изборния кодекс.

Трябва да се наложи и промяна за хората, които са поставени под карантина.

"Може да се прогнозира колко граждани са това и какви са възможностите те да упражнят избирателното си право", коментира тя.

"На "Информационно обслужване" е възложено да направи преброяването. В професионалното си качество, когато говориш за държавното дружество, не бива да коментираш въпроси, които имат политически характер. Когато си ангажиран с изборния процес, не трябва да правиш политически коментари. Има съмнения и е хубаво държавата да разсее тези съмнения и хората, които работят за "Информационно обслужване" да не се изказват политически", заяви още тя.

"Тези избори са по-особени, защото освен политически, имат и здравен аспект. И нека не забравяме, че чрез избори демокрацията се възражда", заяви доц. Наталия Киселова.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това