ЕКСПРЕСНО ПРОУЧВАНЕ: ГЕРБ води на БСП с 1%, нито една партия няма да събере гласове за самостоятелно управление! (ГРАФИКИ)

Политика

ЕКСПРЕСНО ПРОУЧВАНЕ: ГЕРБ води на БСП с 1%, нито една партия няма да събере гласове за самостоятелно управление! (ГРАФИКИ)

30924
на 09.02.2017
ЕКСПРЕСНО ПРОУЧВАНЕ: ГЕРБ води на БСП с 1%, нито една партия няма да събере гласове за самостоятелно управление! (ГРАФИКИ)
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Нито една партия няма да събере гласове за самостоятелно управление, категоричен е директорът на „Център за анализи и маркетинг” Юлий Павлов, цитиран от "Епицентър". Той изказа хипотезата, че е много възможно след изборите да имаме правителство на малцинството.

препоръчано

Пет формации прескачат бариерата и биха влезли в парламента, ако изборите са днес. Това става ясно от ново социологическо изследване на „Център за анализи и маркетинг” (ЦАМ), проведено в периода 3 – 7 февруари сред 1012 пълнолетни граждани на страната. 

ГЕРБ е само един процент пред БСП. Формацията на Бойко Борисов е с 29,2%, а БСП – с 28,1%. Това е делът само сред хората, които имат намерение да гласуват. 

Бариерата прескачат още ДПС – 9,6%, „Обединени патриоти” – 7,5%, „Воля” на Веселин Марешки – 5,2%. Под нея са „Реформаторски блок” с 3,7%. 

По-надолу в класацията са „Нова република” – 1,6%, „Български демократичен център” – 1,5%, „Да, България” – 1,5%, АБВ – 0,9%, ДОСТ – 0,8%, „Движение 21” – 0,6%, „Глас Народен” – 0,4%. 

За друга партия или коалиция ще дадат гласа си 1,2% от гласуващите. Квадратчето „Не подкрепям никого” получава 1,4%. 6,1% не са решили за кого ще гласуват. 

Според Юлий Павлов към сегашния момент хората, които биха се разходили до урните, са 63-64%, или между 3,7 и 4 милиона души. Той подчерта, че изследването е моментна картина, която може да се промени до изборите на 26 март. 

Павлов е категоричен, че никоя партия няма да събере гласове за самостоятелно управление. 

Юлий Павлов заяви, че към момента симпатизантите на БСП са малко по-мобилизирани от тези на ГЕРБ. Според него значението на това, кой ще бъде първи и кой втори силно се надценява.

"Не е важно кой ще бъде втори, а кой ще намери съюзници да управлява", посочи социологът. Той бе категоричен, че няма да е възможно формирането на двукомпонентна коалиция. Павлов изказа хипотезата, че е много възможно след изборите да имаме правителство на малцинството, което да управлява с подкрепата на едната от двете формации, неприемливи за участници в коалиция по вътрешно или външно политически причини.

Социологът констатира нарасналия апетит от страна на патриотите, които не криели своите заявки. Юлий Павлов коментира, че коалицията с "Обединени патриоти" е забранена и визира острите реакции на намеренията да се прави правителство с председателство на националистите.

"Те ще трябва по същия начин да дават подкрепа, без да участват в управлението", посочи Павлов.

На въпроса - каква коалиция предпочитате 31,8% не са дали отговор. 23,5% са отговорили „ГЕРБ и други десни партии”. Следват 16,8%, които подкрепят „БСП и други партии”. 9,7% искат „ГЕРБ и Обединени патриоти”, а 9,1% - „БСП и Обединени патриоти”. Само 3% приемат коалиция между ГЕРБ и БСП. „Такава няма да се състои”, категоричен е Юлий Павлов 

6,2% са отговорили, че подкрепят коалиция „БСП и ДПС”. 

Изследването е финансирано от самия „Център за анализи и маркетинг”, се посочва в резултатите от проучването.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК