Екс шефът на НАТО Джордж Робъртсън притиска България за РСМ

ЕС

Екс шефът на НАТО Джордж Робъртсън притиска България за РСМ

13357
на 13.08.2021
Екс шефът на НАТО Джордж Робъртсън притиска България за РСМ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън смята, че Република Северна Македония заслужава да започне преговори за членство в ЕС и се надява България да чуе единодушните искания на своите западни приятели и да вдигне блокадата за Скопие, предава скопското електронно издание Expres.mk.

препоръчано

Робъртсън е на посещение в югозападната ни съседка по повод 20-тата годишнина от подписването на Охридския рамков договор, с който бе сложен край на конфликта между македонци и албанци през 2001 година.

„Когато България търсеше членство в ЕС и НАТО, те имаха добри приятели в мое лице и в централата на НАТО. България като съсед имаше огромна полза от това Охридско споразумение. Ако конфликтът беше продължил по традиционния начин, както завършва на Балканите, България щеше да усети тези вълни и щеше да ги усеща до днес“, каза бившият генерален секретар на НАТО.

Той напомни, че днешният ЕС се състои от страни, които са били враждебни една спрямо друга с векове.

„Но триумфът на нашата ера е, че тези врагове седят днес в този невероятен съюз на свободни и интегрирани държави“, подчерта той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК