ЕКШЪН В ПЪРВО РПУ! Бойко Рашков мачка - вика Стъки на разпит! Шампионът обяви: Репресират ме заради президентската ми кандидатура, Радев се страхува и ще ме превърне в българския Навални (ОБНОВЕНА)

ЧАС ПИК

ЕКШЪН В ПЪРВО РПУ! Бойко Рашков мачка - вика Стъки на разпит! Шампионът обяви: Репресират ме заради президентската ми кандидатура, Радев се страхува и ще ме превърне в българския Навални (ОБНОВЕНА)

133171
на 22.06.2021
ЕКШЪН В ПЪРВО РПУ! Бойко Рашков мачка - вика Стъки на разпит! Шампионът обяви: Репресират ме заради президентската ми кандидатура, Радев се страхува и ще ме превърне в българския Навални (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Репресиите на държавата срешу шампиона Станислав Недков - Стъки продължават.

препоръчано

В 11 часа той е извикан на разпит в Първо РПУ - София на ул. "Раковски", зад Френската гимназия.

Поводът: образувано е производство заради "нахлуването" на Стъки и състезатели по ММА в спортно министерство, където поискаха среща с министър Кузманов, за да опровергаят лъжи срещу федерацията.

Засега не се знае дали ще бъдат привикани и шампионите от екшъна миналия петък, чиито лични карти бяха прибрани от полицията.

Припомняме, че Недков не нахлу в министерството, а просто офисът на федерацията му по ММА е разположен в спортната палата. Заедно със състезатели, техните родители и граждани той поиска среща с Кузманов при секретарката му, а министърът се съгласи да приеме групата. Заради напрежението едно от момчетата припадна пред кабинета на министъра. За да придаде драматизъм на ситуацията, Бойко Рашков прати рекорден брой патрулки и униформена полиция. Пристигна и линейка. 

В последните дни в проправителствените медии около Иво Прокопиев се разгоря кампания срещу Стъки, който е кандидат-президент и изявен противник на режима на Румен Радев.

"Не знам кой е подал сигнал, но продължават репресивните действия и опитите за сплашването ми от страна на служебния кабинет на Радев. Явно много се притесняват от моята кандидатура за президент, защото МВР не спира да ме привиква, продължава и клеветническата им кампания срещу мен. Защо цяло правителство се изправя срещу един спортен шампион и председател на спортна федерация, от какво ги е страх?!

Поредната измислица е, че съм нахлувал. Аз имам законов достъп, както и медалистите от федерацията. 

Имам карта, която ми дава 24 часа достъп до Министерство на спорта. Такава карта имам като председател на федерация, имат я и останалите председатели, мога да влизам и в празнични дни и неработно време там. Председателите на федерации имат офиси в ММС и ние с момчетата имахме уговорена работна среща в офиса ни, който е един малък кабинет. Затова се бяхме събрали и не сме нахлували, имаме законово право да сме там", заяви Станислав Недков. Той припомни, че самият портиер на сградата е проверил картата и ги е пуснал. 

"Вървейки към 7-ия етаж момчетата и майките, които бяха с нас, за да обсъждаме предстоящите ни състезания, съвсем непредвидено поискаха да се отбием през кабинета на министър и да поискаме среща, за да обясни защо се клевети федерацията. Всичко това вие излъчвахте на живо и се видя, че отидохме пред кабинета, където е секретарката му и дори не беше затворена вратата.

Поискахме секретарката на попита министъра дали ще ни приеме и тя му се обади. Дори да сме искали да влезем, няма как. Вратата му се отваря само от вътре, така, че ние няма как и да влезем. Той сам ни отвори и покани след позвъняване на секретарката му. 

Поискахме срещата, за да изчистим петното, което бе хвърлено от говорителя на кабинета Антон Кутев върху хиляди състезатели и техните родители. Кузманов е дългогодишен председател на федерация и като такъв добре знае кои федерации как са финансирали. Затова се видя, че му беше неудобно да стои до Кутев, докато той изричаше тези неистини. Затова стигнахме в крайна сметка до истината - че ММА федерацията е взимала не милиони, а доста по-скромни и недостатъчни средства. Още 45 федерации са взели финансиране и това е работата на спортното министерство. 

Ние сме под средното финансиране, въпреки, че сме една от най-успешните федерации с над 320 медала. Ние сме получили 180 хил. лв. срещу това, че имаме стотици медали, имаме хиляди състезатели и трениращи в 27 клуба в цялата страна", припомни още Недков. 

Шампионът Стъки заяви още, че не е имало никакво напрежение с министъра, което се видя и на живо в излъчването на ПИК TV и други медии. Полицията също обяви след срещата, че няма никакво нарушение. 

"Главната цел на клеветите е да бъде опетнено моето име и да бъде омаловажена моята кандидатура за президент. Притеснява ги Консервативно-патриотично движение, на което съм председател. Но то може да притеснява само тези, които се занимават с корупция и законови нарушения, честните политици няма от какво да се притесняват.

Служебното правителство трябва да организира честни избори, а не да се занимава с клеветнически кампании", каза Стъки. Той обяви, че очаква да бъде арестуван и да се превърне в българския Навални, след като от седмици постоянно е репресиран, откакто обяви, че е номиниран от инициативен комитет за президент. 

"Искат да снемат обяснения. Какво стои зад тези намерения, предстои да разберем. Въпросите касаят случилото се, въпреки че няма нито нарушение на обществения ред.

Чухме, че се искат имената на хората, които са били с нас. Което ни води към мисълта, че опитват да влияят на тези хора и да разпитват и тях. Използват думата нахлуване, въпреки, че такова нещо няма. Очевидно ползват дума с негативна конотация и това показва какви са целите на тази проверка. 

Това стана пред очите на цялата държава и на живо, за това в обясненията, разкриваме именно това. Как ще нахлуя някъде, където плащам наем и имам карта за достъп?

Ние не случайно снимахме всичко и може всичко да се види, при това беше на живо и не може да се манипулира", обясни Недков след привикването, на което му е поискано да напише обяснения и да ги предостави в МВР. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК