Вход
София
Времето в София 10 o C

ЕКШЪН В ЧЕРВЕНО: Опозицията на Нинова се събуди - Пирински скочи на лидерката и призова социалистите на бунт

ЕКШЪН В ЧЕРВЕНО: Опозицията на Нинова се събуди - Пирински скочи на лидерката и призова социалистите на бунт

на 22.08.2019
166695
42
ЕКШЪН В ЧЕРВЕНО: Опозицията на Нинова се събуди - Пирински скочи на лидерката и призова социалистите на бунт
Автор: ПИК
22.08.2019
42
166695

Опозицията на Корнелия Нинова в БСП се събуди от летен сън и се сетиха, че идват избори, а в червената партия нито ръководството, нито някой друг се стяга за тях. Пръв срещу лидерката скочи Георги Пирински, който бе и последният мохикан с речи срещу Нинова на последния конгрес на столетницата.

"Ръководството извършва не промяна, а безогледна подмяна на нейната същност на съвременна социалистическа партия! Първо - подмяна на програмните ценности. Съобщава ни се, че в политиката трябва да се водим не от друго, а от ценностите на БСП. Естествено, само че подмяната сега започва именно от ценностите с тезата за "левия консерватизъм", упорито проповядвана от ръководството на партията". 

Това се казва в стаята на социалиста Георги Пирински, пусната в червения вестник "Дума". Повод за нея е отговор на Пирински на другаря му Кирил Добрев. Бившият председател на парламента коментира интервю на Добрев, в което той казва: "бавно, но упорито водим цялата битка за промяна и вътре, и извън партията".

Пирински не пропуска в контра коментара си да захапе Нинова и верните й пажове и за събора на Бузлуджа. "К. Къдринова в словото си припомни онова произведение на Георги Кирков, в което той пише: "от всичките животни под небето консерваторът е най-практичното: турете го между рая и куп жълтици и бъдете сигурни, че той ще предпочете жълтиците, ще подкупи стражарите на небето и пак ще се промъкне в рая". И отправи следното пожелание: "дано никой ляв човек в България не се асоциира никога с консерватора. Дано левите хора в България бъдат хора на промяната, на бъдещето, на солидарността.", припомни бившият евродепутат.

Той критикува ръководството на партията за това, че уволнява ценни червени кадри и сътрудници под предлог, че няма пари заради новите правила със субсидиите, които още не са приети.

"Хубаво - колкото може повече млади хора на водещи позиции, но къде остана "поколенческият баланс"? Какво стана с уставната норма за равен достъп на социалистите до възможностите за развитие и реализация в съответствие с утвърдени нива и критерии"? С изстраданото разбиране за неотменната необходимост да се пази единството и да се осигурява приемствеността между поколенията в партията?

Необявената цел на въпросната "мисия" всъщност е чистка на всички в партията, които се осмеляват да се противопоставят на подмяната, която сега се осъществява", констатира Георги Пирински.

"Нека в предстоящата работа до и след изборите именно "отдолу", по места, организациите издигнат и подкрепят техни, а не посочени "отгоре" кандидати - истинското условие за успех на изборите; нека сами преценят кой е за промяна и кой върши подмяна; кои са изконните ценности на социалиста и какви ни се натрапват сега...

И още нещо - нека съгласните с казаното дотук не се ограничават с одобрение и "загриженост" "под сурдинка"; нека обявяващите желанията си каква да бъде БСП открито заявят отношението си към ставащото в момента. Оттук нататък отговорността за предстоящите развития е лична, на всеки съвестен член и симпатизант на БСП", пише още Пирински.

Сподели:
Напиши коментар »
(42)
1
Наще са изпокараа. Борисов ги държи далеч от общото, няма от къде да крадат, и на Позитано полудеа
2
Не поставяйте под съмнение вечната дружба между БСП и Демократична България,другарю Пирински!Присъдружните организации си избраха Грипена,а сега искат да си изберат другарката Галева.
3
....................КОМУНИЗИТЕ ПИРИНЗКИ ОСТАНАА БЕЗ ПАРТИЯ ДРАГАЛЕФЦИ КОСТУФ СССР ТРИПЕРА У ФИЗИЧЕСКА КОНДИЦИЯ НА СЕЛЕНКА УТ КРУШОФИЦА Е ПРЕД ВАС !.......ЗЕХА ИМ ПАРТИЯТА !........КОСТУФ У НЕЛЕГАЛНОС ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА БКП !..........ИДЕ 9 9 1944 !.......НО !.........НО БАЦО ИСЛИЗА УТ ГОРАТА !..........ЛАМБО ПАРТИЗАН ПАДА БАЦО ГУ СМЕНЯ !.........И ПЕЕ ТОЯ КОИТО ПАДНЕ Ф БОИ ЗА ВЛАСС НЕ УМИРАЕТ !......
4
Много си анталижантна ма ?!
5
Пик ,казвайте какво става с Ламбо че трепнем още и този какму буше името дето рита топката ,пее песента трепне ,трепне ,препне ми на уя
6
не можа да уреди грозната си и тъпа щерка и сега лае. Нинова само ще спечели, ако продължи изритаването на подобни на него паразити.
7
Отдавна сте приключили господин Пирински ,вие говорите хубаво ,но вече не сте актуален , а дреугите в партията са слабички, след като в Ябланица област Ловеч издигат на 66 гоодини ,бише ДС от високо ниво,какво искате
8
Соросисткото крило в БСП отново се пробужда под различни форми и заявления,да неутрализира Нинова на изборите Не съм нейн фен,но щом е оплювана от това крило и тиквоча,явно върви в правилна посока. Никой не хвърля камъни по ялово дърво или както е казал на времето един държавник:”Когато те хвалят враговете,помисли си къде си съгрешил”,а при Нинова не се получава!
9
БУНТ НА ВСИЧКИ СРЕЩУ ВСИЧКИ КОМУНЯГИ!!!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО,МАНИФИСТАЦИИТЕ НА,КОЙТО НИЕ ОТДОЛУ ИМ МАХАХМЕ ПОДРЕДЕНИ ПОД СТРОЙ,КАТО ДЕБИЛИ,МУНЧОВЦИ И Т.Н ,ИЗГЛЕЖДАЩИ В ТЯХНИТЕ ОЧИ И ОЩЕ И ОЩЕ...........ДА ГИ ИЗКОРЕНИМ И ИЗМЕТЕМ ДО ЕДИН.
10
КАК СА СЕ СЪБУДИЛИ? ДА СИ СПЯТ СПОКОЙНО, ИЗБОРИТЕ СА ИМ В КЪРПА ВЪРЗАНИ. КАКА КУРИ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. ДЕБИЛИТЕ И НА СЪН ДА ГИ БУТНЕШ ЗНАЯТ ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАТ.
11
Нинова е много зле.Дрънчи отвсякъде.Ляв консерватизъм може да има в рамките на консервативна партия или общност от консервативни партии.Например Великобритания, групата на консерваторите в ЕП, където са В. Сидеров и Н. Бареков и т.н. БСП е социалистическа партия. Тя не е консервативна партия, та да си го делят на ляв, десен и център- нападател.Ако Нинова иска да е в консервативна партия - да си направи и да остави БСП намира.
12
Гешев прибра спонсорите им, Борисов ги държи далече от парите, не могат да крадат, спряха им субсидиите от парламента и червената сган се гърчи. Нинова окраде де що имаха пари, изживяха ги и сега накъде. Ще я закриваме БСП. Тя и без друго скоро няма да управлява. Народът се освести, симпатизантите си отидоха по естестван път.
13
Заяков се подаде от храстите. Че какви по- големи консерватори от тия, дето са захапали от десетилетия кокала и не искат да го изпуснат. Те ли са ценните, даже безценни кадри ?
14
Какво може да се очаква от един евреин, какъвто е Заяков- Пирински, който винаги може да те предаде, като си загуби облагите.
15
Нови лица са нужни. Време е да се скриете. Много взехте и почти нищо не дадохте. Само думи.
17
отговор на коментар
18
Напред другари смело, да браним нащо велико дело ... Кое е нащо велико дело ? ...Казах Нецензурно съдържание!
19
отговор на коментар
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
KAKA NENAEB.NA - NA PARTIYATA MAMATA EVA ....AIDE , KAKO , PAK NA SPA
22
отговор на коментар
23
Стар червен пръч учи други пръчове на морал. Какво е социализма: цял народ да работи за благоденсъвието на шепа мошеници. Кото седят и ръководят богатеейки. А стига ви толкова лява пропаганда за солидарност и подобни глупости.
24
Е па тея опозиционни свинки на ли ги фана ЧУМАТА....
25
Браво г-н Пирински ! Не сьм член на никоя партия,но вашите справедливи думи дано докоснат сьрцата на вашите колеги и наистина да има положителна нагласа за промяна!!!
26
Тя,Простотията,не ходи по гората,а по форумите.Кьораво и сакато акъл раздават...
27
Пирински за китка!!!
28
отговор на коментар
Напротив, голям фен си и, не заблуждавай хората. Може би даже си намазал от изчезналите партийни пари....
29
Нинова е абсолютно права,червените велможи остават на сухо,тя реже връзките и договорките им с ШАЙКА,реже им и порциите,които лично боко им разпределя,помните 43 милиона за една дупка,дадени на гергов за да бутнат Нинова и те сега квичат,отработвт си сребърниците.
30
Значиии........хищническа дясна политика може,плосък данък може,закриване на болници и училища може,съкращаване на армията може,в НАТО може,бази на САЩ ,Истанбулска конвенция може,джендъри може,хрантутене на индобългари,можеееее......,но видите ли консервативна политика в интерес на българите не можело!!!Господин Пирински беше част от тая "лява" политика на Станишев и старите влъхви,които Нинова напъжда.
31
Не разбирам от партийни дела, но да тупнат за лидер човек идващ от сдс не е нормално. И в НС парламентаристи да са хора свързани със сдс също е странно. Лидерката изказва позиция като се върне от сащ, след пътуване от там предложи президента срещу когото предложиха опонент от герб, на който дори те се подиграват и не уважават. Лидерката е лице, което разделя. Странно е, че дори руснаците нямат разговор с нея, дори предпочитат атака. Проамериканка и седесарка ще съсипе бсп. Това опозиция ли е? Комфортен опонент за управляващите. Като няма за кого да гласуват, хората не гласуват въобще и насила да ги карате пак няма да гласуват.
32
След американската консултация, тръгва операция "Пречистване". Е, сега вече ще спечелят есенните изборни победи.
33
Един скулптор/професор се бил самоотказал от Фейсбук-а. Е временно. Протестирал. А пък аз си мисля дали не е слънчясал?
34
Биволицата е достатъчно нагла,да фанат и да и счупят рогата,щото така не може...
35
ПИК = Говежди отпадък!
36
ДЕНОНОЩНО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДМИВАНЕ , А СЪЩО И С ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА.
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
отговор на коментар
Комунягите до един са в ГЕРП, вече се наричат герберасти. Комунистите са друга история, недостъпна за изтрещялата ти тиква. Съдържанието и главните букви на постата ти доказват, че имаш нужда от спешна психиатрична помощ. Бързо бегай при докторите, проблемът ти е сериозен!
39
Некадърният опит на Корнелия Нинова да блесне с парафраза на призива на Фидел Кастро:„Изправете се и те ще паднат“,пали емоции сред партийния актив,но няма шанс да бъде чут и подкрепен от общественото мнозинство.И отеква в обществото повече като „Стани Да Седна“. Плагиатства Нинова,свикнала е да краде,както изплагиатства Визията си от Сполуката на Лилов!Процесите и настроенията в държавата не са тъждествени с какофонията във фейсбук и мечтите на БСП лузерите.Това, че някой привижда „пожара на бунта“,пребивавайки в собствения си „балон“ в социалните мрежи,не означава,че извън него бушува революционен подем.Свобода или Социализъм!Свобода или Ниновизъм! Свобода или чалгаризация!Свобода или Маргинализъм!
40
Нинова просто прочиства БСП от старите червеноаристократични и олигархични муцуни. Тее....проживяха вече 30 години в демокрацията доста добре на гърба на бедния и наивен електорат на БСП .Мислят си,че вечно ще спекулират със социалната справедливост,а лично те ще живеят като барони в колаборация ту със СДС,ту с цяря,ту с ДПС,ту с ГЕРБ и така до безкрай ще ни играят пиесата на доброто и лошото ченге. Не случайно при Станишко,Пирински,Бургуджиева и вси либерастни колаборастници БСП се сви като шагренова кожа. Не случайно Борисов беше казал на Гоцко - ти дръж лявото,а аз дясното......и така ще си джиткаме като ези и тура на една монета.
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
отговор на коментар
МОГА ДА И ДАМ 5-10 ЛЕВА , АКО МИ НАПРАВИ ЕДНА СВИРК@.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13745
архив

Пролет.. Нощ... Те излязоха на балкона, потръпвайки от нощния хлад. Бяха леко облечени... Тя - по обеци. Той - по часовник.

няма нови новини
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
сега
3169
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите подхващат държавния бюджет за 2020 година - гледайте НА ЖИВО!
x
СВЯТА ПОЧИТ: Нарекли свети Йоан Златоуст, защото когато говорил, думите му блестели като злато
x