ЕК и САЩ замразяват всички мита, наложени в спора между Airbus и Boeing

ЕС

ЕК и САЩ замразяват всички мита, наложени в спора между Airbus и Boeing

2453
на 05.03.2021
ЕК и САЩ замразяват всички мита, наложени в спора между Airbus и Boeing
Автор:   ПИК

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Съединените щати са се разбрали да замразят всички мита, наложени в контекста на спора между Airbus (Еърбъс)  и Boeing (Боинг), както за авиационни, така и за неавиационни продукти. Това е станало в проведения днес разговор между двамата.

препоръчано

"И двамата се разбрахме да се съсредоточим върху решаването на спора на основата на работата на нашите търговски представители.

Това е отлична новина за бизнеса и индустриите от двете страни на Атлантика и много положителен сигнал за нашето икономическо сътрудничество в предстоящите години", се казва в разпространено изявление на Европейската комисия.

Двамата са обсъдили също пандемията от Covid-19 и ваксините и са подчертали, че ЕС и Съединените щати са най-големите им производители и имат силен интерес да работят заедно за доброто функциониране на глобалните снабдителни вериги.

Фон дер Лайен е поканила президента Байдън на Глобалната среща на високо равнище, посветена на здравето в Рим, която ще се проведе на 21-ви май.

Председателката на Комисията е благодарила горещо на президента за завръщането на Съединените щати в Парижкото споразумение за климата.

 "Предложих да координираме по-тясно политиките си и мерките спрямо Русия, особено по отношение на Източна Европа", подчертава тя. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба: Справихме се! Да не търсим политика в здравето ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба: Справихме се! Да не търсим политика в здравето
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това