Ердоган за атентата в Турция: Има 4 загинали и 14 ранени

Балкани

Ердоган за атентата в Турция: Има 4 загинали и 14 ранени

18258
преди 4 часа
Ердоган за атентата в Турция: Има 4 загинали и 14 ранени
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Централата Турска авиационна космическа компания (TUSAS) близо до Анкара, Турция, беше атакувана днес следобед около 15:30 ч. от група терористи.
Министърът на вътрешните работи на страната Али Йерликая потвърди, че има както смъртни случаи, така и ранени в резултат на инцидента, който той описа като "терористична атака".

препоръчано

Президентьт Реджеп Тайип Ердоган обяви, че при атаката има 4 загинали и 14 ранени. Съобщава се, че 3-ма от ранените са в тежко състояние. 

Атаката бе осъдена и от други представители на политическия елит в страната.

"Проклинам терористите, извършили днешния атентат в Анкара", това заяви турският правосъден министър Йълмъз Тунч, цитиран от хърватската медия "Индекс". Той добави, че Главната прокуратура на страната е започнала действия по разследването на нападанието, отнело човешки животи. 

"Ние няма да отстъпим нито крачка назад от целта си да развиваме нашата отбранителна индустрия", това каза министърът на индустрията и технологиите Мехмет Фатих Качър. 

Атаката бе заклеймена и от лидера на основната опозиционна сила Народнорепубликанската партия Йозгур Йозел.

"Междувременно Висшият съвет за радио и телевизия на Турция наложи ограничения върху медийното отразяване на терористичното нападение", това предаде от своя страна БТА.В района бяха изпратени голям брой полицейски и медицински екипи. След първия взрив изстрелите и експлозиите продължиха.

Веднага след атаката командоси дойдоха в обекта и започнаха мащабна операция.

Според съобщения в медиите силна експлозия е била последвана от стрелба на входа на компанията.

Кадри от охранителните служби, излъчени от местни медии, разкриват група нападатели, които пристигат в комплекса с такси по време на смяна на служителите по сигурността.

Съобщава се, че поне един от нападателите е взривил бомба и е последвала стрелба.
Твърди се, че престъпниците включително мъж и жена, воръжени с автомати, са проникнали в съоръжението.

Съобщава се, че и двамата терористи са неутрализирани.

Частната новинарска телевизия НТВ съобщи, че част от персонала в комплекса може да е бил взет за заложници. Но повечето служители са се скрили в специални антитерористични убежища.

Службите за спешна помощ, включително сили за сигурност, линейки и пожарникари, бяха бързо изпратени на мястото, обяви държавната Анадолска агенция (АА).

Хеликоптери бяха забелязани да прелитат над мястото, докато властите реагираха решително на ескалиращата се ситуация.

TUSAS е държавно предприятие, което е най-важното за отбранителната индустрия на Турция. То произвежда както граждански, така и военни самолети, безпилотни летателни апарати и космически системи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК