Ердоган за зърнената сделка: Вярвам, че Путин иска „този хуманитарен мост“ да продължи

Европа

Ердоган за зърнената сделка: Вярвам, че Путин иска „този хуманитарен мост“ да продължи

7469
на 17.07.2023
Ердоган за зърнената сделка: Вярвам, че Путин иска „този хуманитарен мост“ да продължи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Въпреки направеното днес изявление на Русия за „зърнения коридор“ вярвам, че руският президент Владимир Путин иска този хуманитарен мост да продължи да работи, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

препоръчано

Ердоган говори пред журналисти преди да замине за Саудитска Арабия от истанбулското летище „Ататюрк“. Той коментира решението на Москва да преустанови участието си в споразумението за износ на зърно от украински пристанища.

Може би междувременно ще предприемем стъпки от наша страна, като проведем телефонен разговор с Путин, без да чакаме август, посочи турският президент.

Ердоган заяви наскоро, че очаква Путин да посети Турция през август.

Турският лидер каза днес още, че външният министър на Турция Хакан Фидан ще проведе разговори с руския си колега Сергей Лавров относно „сделката за зърното“.

Нашият външен министър ще проведе разговори със своя колега от Руската федерация днес. Надявам се, че бързо ще преодолеем разстоянието, заяви Ердоган.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК