Ето как Румен Радев погази Закона за висшето образование

Политика

Ето как Румен Радев погази Закона за висшето образование

147609
на 01.10.2020
Ето как Румен Радев погази Закона за висшето образование
Автор:   Ива Николова

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Безобразията на обитателя на президентството Румен Радев нарастват лавинообразно с всяка следваща негова проява.

препоръчано

Освен че систематично гази Конституцията с фатмашкия си ботуш, днес той безогледно стъпка и Закона за висше образование с появата си във Великотърновския университет за откриването на новата учебна година.

Радев отново разтегна лакардиите си за оставка на правителството и главния прокурор, като публично се изплю и на два члена от въпросния закон, които ясно постановават, че на територията на висшите учебни заведения политическата пропаганда е забранена.

Това са чл. 56, ал. 1, т. 4, който гласи:

"Членовете на академичния състав са длъжни:

4. да не провеждат политическа или религиозна дейност във висшето училище."

И чл. 22, т. 4, според който:

"Автоноомията на висшите училища не може да се нарушава чрез:

осъществяване на дейност, накърняваща конституционни права на членовете на академичната общност, свързани с раса, народност, етническа принадлежност, произход, религия, убеждение, политическа принадлежност".

И всичко това се случи успоредно с констатациите на Радев за "системното погазване на закона и обществения интерес от страна на главния прокурор".

Как главният прокурор системно погазва закона и обществения интерес, като вкарва в ареста взевъзможни олигарси и престъпници, не е ясно.

Обаче как Радев върши това, е напълно ясно и много точно описано именно в закона.

Не е ясно какво още трябва да се случи в тая наша клета държава след вдигнатия юмрук на Радев, с който насърчава метежите и опитите за преврат, а сега демонстративно се занимава с политическа пропаганда и агитация за лична изгода в разрез със закона, та най-сетне да бъде поискано остраняването му от президентския пост.

Освен ако депутатите от мнозинството на ГЕРБ и Обединените патриоти не за възприели стратегията на Кисинджър за разрушаването на комунизма. При едно от обсъжданията за по-нататъшното негово блокиране чрез международни санкции той заяви: "Оставете комунизма на себе си, той сам ще се разруши".

Има логика да оставят Радев на себе си, защото неговото саморазрушаване става все по-яростно, а саморазпадът му - все по-видим, както напоследък сочат и "топлите" приеми на персоната му в градовете.

Проблемът обаче е, че със своето поведение той руши не само законността в държавата, а самата държавност. При това нагло и демонстративно. Затова и нашите власти и най-вече прокуратурата е време да отговорят достойно на заключението в първия доклад на ЕК за върховенството на закона и да покажат как го прилагат, започвайки от самия връх - от Румен Радев.

Дотук поводи - бол. Но май волята липсва.

Срамота, дами и господа управляващи!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК