Ето как руски военни се борят с коронавируса в Италия (ВИДЕО)

Европа

Ето как руски военни се борят с коронавируса в Италия (ВИДЕО)

44832
на 01.04.2020
Ето как руски военни се борят с коронавируса в Италия (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Италианският новинарски канал Tgcom24 публикува ново видео от работата на руските специалисти в Бергамо.

препоръчано

Водещият заяви, че в Италия пристигат не само лекарства и оборудване, но и самите лекари, които са специализирани в борбата с биологичните заплахи. Авторът на репортажа, на фона на излизащ от самолета КамАЗ, разказа как 104 руски специалисти са пристигнали в Бергамо.

„Това са екипи от супер експерти с оборудване, което вече е използвано в борбата срещу вируса Ебола“, разказа репортерът, пише "Поглед инфо".

Репортажът показва кадри от работата на руските специалисти в старчески дом в околностите на Бергамо. Отбелязва се, че още на първия ден руските специалисти са дезинфекцирали площ от 2 хиляди квадратни метра. Общо руснаците ще трябва да обработват 65 институции за пенсионери в провинция Бергамо.

Италианските журналисти също помолиха един от руснаците да покаже как работи спрей бутилката с дезинфектант. Той, облечен в костюм, маска и респиратор за биологична сигурност, обясни как се обработва всяка от стаите в центъра за грижа.

След това в репортажа е показана "полевата" болница в процес на изграждане. Там следващата седмица 32 руски специалисти ще започнат работа. Болницата се изгражда в рамките на градския панаир на Асоциацията на италианските алпийски стрелци.

„Руснаците оставиха своите близки и роднини у дома в такива трудни времена и пристигнаха тук с любов за Италия, за да водят битка срещу КОВИД-19 заедно с нашите специалисти“, заяви журналистът.

Руският генерален консул в Милано Александър Нуризаде отбеляза, че италианците говорят възторжено за руснаците.

„Специалното оборудване, което са донесли със себе си, е възхитително, в Италия няма такива машини. Достатъчно е да се каже, че само за час, използвайки това уникално оборудване, можете да дезинфекцирате 20 хиляди квадратни метра площ или 360 единици автомобилна техника “, каза генералният консул.

Италианските епидемиолози отбелязват, че руските специалисти извършват уникална операция, която значително ще помогне в борбата с коронавируса.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това