Ето схемата, по която мафията ще се спаси от правосъдието - Румен Радев е поставил едно условие пред Корнелия Нинова

АВТОРСКИ НОВИНИ

Ето схемата, по която мафията ще се спаси от правосъдието - Румен Радев е поставил едно условие пред Корнелия Нинова

637401
на 30.04.2021
Ето схемата, по която мафията ще се спаси от правосъдието - Румен Радев е поставил едно условие пред Корнелия Нинова
Автор:   ПИК

Румен Радев е поставил условие пред Корнелия Нинова, че ще й даде третия мандат за съставяне на правителство, но само при условие - да го държи цяла седмица, а не го връща преди изтичането на срока.

препоръчано

От "Дондуков" 2 обявиха, че Радев ще даде третия мандат едва на 7 май, т.е. цяла седмица след като от партията на Слави Трифонов му го върнаха.

 Радев изрично настоял Нинова да върне мандата чак на 12 май, като замисълът е това време да се използва за прокарване на скандалните и лобистки поправки на мафията - закриване на спецправосъдието. 

Радев получил уверения, че на 5 май в Народното събрание, въпреки масовите протести на магистрати и съдебни служители, новото ОФ ще пробва да прокара поправките в Закона за съдебната власт на първо четене, като така се открие бърза писта за закриване на специализираните съдилища и прокуратури.

Румен Радев бил силно изнервен, защото закриването на спецсъда и спецпрокуратурите се изисквало от свързаните с него братя Пламен и Атанас Бобокови и тайният му кукловод - Васил Божков - Черепа. Радев имал фиксация в спецправосъдието, заради разкритията на връзките на неговия секретар Пламен Узунов с Пламен Бобоков. 

Планът включвал свикване на извънредно заседание на Народното събрание на 11 май, за да има технологично време за прокарване на промените и на второ четене, първо през Правна комисия, а след това и на 13 или 14 май в пленарна зала. Едва на 17 май, понеделник, превратаджията имал намерение да насрочи предсрочните парламентарни избори за 18 юли - неделя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Парламентът се гърчи в тотален хаос - БСП напира за пенсиите, Мая Манолова атакува Борисов с компромати, юристката на Слави вдигна ръце (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК! Парламентът се гърчи в тотален хаос - БСП напира за пенсиите, Мая Манолова атакува Борисов с компромати, юристката на Слави вдигна ръце (НА ЖИВО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това