Жената на Петър Стоянов с пенсия рекорд

Лица

Жената на Петър Стоянов с пенсия рекорд

57402
на 31.10.2022
Жената на Петър Стоянов с пенсия рекорд
Автор:   "Ретро"

Бившата първа дама Антонина Стоянова се е пенсионирала от сладкия си пост в Женева и е напуснала известния швейцарски град. Съпругата на президента Петър Стоянов се е завърнала окончателно в България. Заради стажа си като експерт в Световната организация по интелектуална собственост, който натрупа след приключването на мандата на мъжа ѝ на „Дондуков“ 2, Антонина успяла да вземе пенсия рекорд.

препоръчано

През тази година бившата президентша отпразнува 70-годишен юбилей. Хора от обкръжението ѝ издават, че получавала чужбинска пенсия в размер на няколко хиляди лева. Нейният съпруг, с когото са набори, пък прибира над 4 бона месечно, докато минималната пенсия у нас е едва 467 лева. По закон бившите държавни глави на България получават пожизнени пенсии, които се определят на 60% от основното възнаграждение без добавките на действащия президент. Най-висока номинална заплата в страната взема именно Румен Радев, чието възнаграждение гони 10 бона. Половината от тях под формата на пенсия получават предшествениците му.

Пенсиите на семейство Стоянови са напълно достатъчни, за да живеят охолно, но бившата първа дама Антонина продължава да работи и отскоро оглавява нов бизнес. Освен че все още поддържа активна фондацията си „Ценности“, с която организира редица изложби и събития у нас и в големи европейски столици, тя вече е собственик и на академия „Живей елегантно“. В школата е съдружничка с добрата си приятелка Богдана Карадочева. ВИП училището за дами предлага различни обучения, лекции и семинари на всевъзможни теми. Някои от тях са: социален етикет, бизнес етикет, гурме култура, държавен и дипломатически етикет, психология на успеха, изграждане на медиен образ. Цените на курсовете за желаещите да подобрят обноските си вървят по няколко стотака, а някои достигат и хиляда лева, разказват запознати. Оскъпяването идвало и от звездните лектори, които Антонина е поканила в школата си. Сред тях са световноизвестната графиня Мари дьо Тили, Мадлен Алгафари, Мариана Векилска, Силвия Лулчева, Марта Вачкова, Гого Лозанов, най-различни професори и експерти.

Преди дни е преминало и едно от последните обучения на тема „Как да бъдем дами“, което струва 180 лева на калпак за лекция от 2 часа. Самата Антонина твърде рядко води семинарите. Целия си личен опит и тънкостите на протокола и етикета обаче тя е предала на дъщеря си Теофана, която продължава да живее в Женева и да работи на висока позиция във финансова институция. Нейният по-голям брат пък е бизнесмен в Пловдив. Засега бившият президент и жена му все още не са изпитали радостта да станат баба и дядо.

 

 

 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Учени: Хомеопатията влияе на имунната система Учени: Хомеопатията влияе на имунната система
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев размаха пръст на парламента на консултациите с Български възход. Янев: Правителство трябва да има (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Радев размаха пръст на парламента на консултациите с "Български възход". Янев: Правителство трябва да има (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК