Забраниха продавана в интернет маска за лице

Здраве

Забраниха продавана в интернет маска за лице

15417
преди 11 часа
Забраниха продавана в интернет маска за лице
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продавана през интернет полулицева маска с филтър от бранд Hygisun и номер на модела HS0501A е забранена за продажба в Европейския съюз, след като лабораторни изпитвания показаха незадоволително ниво на ефективност. За това съобщават от онлайн платформата "Ние, потребителите“, като се позовават на данни от регистъра на европейската система за бърз обмен на информация за доказано опасни нехранителни стоки Safety Gate.

препоръчано

Общият капацитет на филтриране на маската е недостатъчен и дори да се комбинира с други препоръчани мерки, може да не защити правилно, сочат заключенията на експертите след проведените тестове. Доказано е, че продуктът не отговаря на изискванията за здраве и безопасност, тъй като не покрива нормите в Регламента за личните предпазни средства (Personal Protective Equipment) и на европейския стандарт EN 149 (European standard EN 149).

свързани новини

Маските се продават поотделно в прозрачни пластмасови опаковки, върху които има синя лента с надпис "Persönliche Schutzmaske - personal protective mask“ (лична защитна маска). На гърба е поставен син надпис, предоставящ информация за употребата на маската, как да се носи, предпазни мерки, предупреждения и др. Продуктът е произведен в Китай, а за рисковете съобщава Германия.

Предприетите мерки са изтегляне на дистрибутираните партиди от пазара и от крайните потребители и спиране на продажбите. Въпреки това, маската все още може да бъде открита в някои места за онлайн продажби и е важно потребителите да бъдат предупредени за рисковете.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК