Законът за чуждестранните агенти влиза в парламента

Политика

Законът за чуждестранните агенти влиза в парламента

20655
преди 18 часа
Законът за чуждестранните агенти влиза в парламента
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Комисията по културата и медиите ще обсъди на първо четене предлагания от "Възраждане" законопроект за регистрация на чуждестранните агенти.

препоръчано

Предложенията вече предизвикаха напрежение между политическите сили в парламента, припомня БНТ.

От ГЕРБ, ППДБ и ДПС го обявиха за проруски и призоваха да не бъде подкрепян. "Възраждане" се опитват да прокарат Закона за чуждестранните агенти в четвърти пореден парламент.

Законопроектът предвижда задължителна регистрация на всички лица и организации, в това число политици и политически партии, които получават чуждестранно финансиране, с цел да се осигури пълна прозрачност и публичност на източниците на тези средства и целите, за които се използват.

Според него чуждестранен агент е и човек, получил средства за обучения, семинари, образователни курсове и социални дейности.

Ако обаче чуждестранното финансиране не бъде обявено е заложена и глоба от 1000 до 20 000 лева.

Законът за чуждестранните агенти прави изключение за финансиране по линия на Европейския съюз, за религиозна дейност, спорт, застраховане и хазарт.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК