Закуската е щит срещу затлъстяването

Здраве

Закуската е щит срещу затлъстяването

7000
на 06.05.2015
Закуската е щит срещу затлъстяването
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Четири прости правила за закуската могат да намалят апетита и килограмите, както и да повишат настроението. Превърнете първото хранене през деня в автоматичен навик и ще забравите завинаги понижената кръвна захар в края на деня и неистовото желание да си хапнете нещо сладко.
Най-добър резултат има, когато дори и да не сте гладни, закусвате в рамките на един час след ставане. Заради понижената кръвна захар рано сутрин мозъкът произвежда един химикал, който притъпява апетита, но го изостря по-късно през деня. Зареждайте се с комплексни въглехидрати (пълнозърнести продукти и богати на фибри плодове). Фибрите поддържат устойчиви стойности на кръвната захар и засищат за по-дълго време.
Приемайте една трета от протеините за деня със закуската. Те забавят храносмилането и предпазват от колебанията в стойностите на кръвната захар.
Също така снабдяват организма с триптофан, който действа като антидепресант.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК