Зам.-министърка на внезапна проверка в училища заради неоснователните отсъствия на ученици

Образование

Зам.-министърка на внезапна проверка в училища заради неоснователните отсъствия на ученици

11251
на 11.03.2019
Зам.-министърка на внезапна проверка в училища заради неоснователните отсъствия на ученици
Автор:   ПИК

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова влезе днес на внезапна проверка в 5 училища в Пловдив и областта, съобщава "Марица". Заедно с нея в обиколката са Моника Златкова, главен експерт в дирекция „Организация, контрол и инспектиране” в МОН, и началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова.

препоръчано

Те посетиха 3 асеновградски учебни заведения – ПГ „Цар Иван Асен II”, СУ „Патриарх Евтимий” и СУ „Никола Вапцаров”. След това екипът влезе в Професионалната гимназия по автотранспорт „Гоце Делчев” и Професионалната гимназия по кожни изделия и текстил „Проф. д-р Иван Богоров” в Пловдив.

Целта не е механично броене на децата, а по-скоро заедно с педагозите и ръководствата да се търсят начини учениците да бъдат по-мотивирани и редовни в клас, каза Киркова. Тя добави, че при совалките се наблюдава тенденция за намаляване на броя на отсъстващите по неоснователни причини.

В контекста на Националния механизъм за обхват и задържане в клас територията на страната е разпределена между служителите в МОН, като зам.-министър Таня Михайлова отговаря за Пловдивска област. Преди няколко седмици инкогнито е посетила училища в ”Столипиново”, изненадващите й визити в различни локации в областта са вече всяка седмица.

Както „Марица” писа, през декември внезапни проверки на мобилни екипи от МОН в 4 професионални гимназии под тепетата засякоха, че масово учениците ги няма в час. На места делът на отсъстващите е стигал 70%. Училищата тогава бяха Професионалната гимназия по машиностроене, ПГСТ „Пеньо Пенев”, Автото и ПГКТ „Проф. д-р Иван Богоров”. Последва среща на зам.-министър Таня Михайлова с школски директори от цялата област – всички на училища, в които има проблем с обхващането на децата. Целта беше да се търсят и споделят добри практики в решаването на проблема. При повторните проверки в Автото и ПГКТ „Проф. д-р Иван Богоров” ситуацията е по-добра, увери Киркова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК