Започва делото за обира на 1.8 млн. лв. от пощата в Хасково

Темида

Започва делото за обира на 1.8 млн. лв. от пощата в Хасково

9070
на 10.11.2019
Започва делото за обира на 1.8 млн. лв. от пощата в Хасково
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Делото за мега обира на 1 833 000 лв. от пощата в Хасково започва в края на месеца, съобщава "Марица.бг". Разпоредителното заседание в Окръжния съд е насрочено за 29 ноември.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Грабежът бе извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г, когато група маскирани мъже проникнаха в сградата на областна пощенска станция. Те обезвредиха охранителната техника и неутрализираха силово охранителя.

​В рамките на минути обирджиите влезли в трезора и с металорежещи машини, отворили три масивни метални каси, като оттам отне​ли крупната сума пари. После се оттеглили с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Впоследствие част от ​заподозрените бяха задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление. В групата са шампионът по мотокрос Красен Кънчев и шефът на инкасовата охрана в пощата Тихомир Мавродиев. При извършените множество процесуални действия на територията на страната са  намерени  улики и веществени доказателства, казаха от полицията.

В хода на разследването са  разпитани над 100 свидетели, назначени и изготвени са  близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания.

Досъдебното производство бе приключено през април т.г., когато обемистите томове по разследването бяха внесени в наказателната канцелария на Темида.

На подсъдимите са повдигнати няколко обвинения по текстове от НК, касаещи престъпления, за които се предвижда ​затвор от ​5 до 15 години.​

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК