Започва предизборната кампания за предсрочния вот на 27 октомври

ЧАС ПИК

Започва предизборната кампания за предсрочния вот на 27 октомври

8151
преди 5 часа
Започва предизборната кампания за предсрочния вот на 27 октомври
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 00:00 ч. днес официално започна предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.

препоръчано

Тя ще приключи в 24:00 ч. на 25 октомври 2024 г. и трябва да се води само и единствено на български език. 

Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и на предизборна агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги. Предизборните събрания са публични. За реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на Министерството на вътрешните работи. Събранията се организират съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

В изборите на 27 октомври ще участват 28 политически формации – 19 партии и девет коалиции.

Заявления за гласуване зад граница могат да се подават до 1 октомври. До 5 октомври ЦИК ще определи държавите и секциите за гласуване извън граница.

В страната ще бъдат разкрити 11 647 секции по предварителни данни на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", като в 9353 ще се гласува с машина. Броят на избирателите по списъци е 6 640 383.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов със сензационно обещание за милионите, които изгубихме снощи: Вчера стана грешка - никой не иска да затваря мините и централите. Като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове след изборите (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов със сензационно обещание за милионите, които изгубихме снощи: Вчера стана грешка - никой не иска да затваря мините и централите. Като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове след изборите (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК