Започна рязането на дървета на "Опълченска", граждани протестират, има полиция (СНИМКИ)

Животът днес

Започна рязането на дървета на "Опълченска", граждани протестират, има полиция (СНИМКИ)

61481
на 04.09.2024
Започна рязането на дървета на Опълченска, граждани протестират, има полиция (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Рязането на дървета на ул. "Опълченска" в София започна, съобщи БТА. В района има засилено полицейско присъствие, а граждани са се събрали на протест. Движението по улицата е спряно. Протестиращите скандират "убийци" и "искаме дървета, не искаме асфалт". 

препоръчано

Причината за сечта на дърветата е ремонт на участъка. Проектът предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура. Реконструира се канализацията, изграждат се нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове. Ще бъде обновена електроразпределителната мрежа. Ще бъде направено и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. „Опълченска“ и ул. "Пиротска“. 

Втори етап от ремонта на ул. „Опълченска“: Как ще се промени движението в столицата?
Реконструкцията е от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“
Вчера пред bTV кметът на столицата Васил Терзиев заяви, че сечта е неизбежна, като посочи, че за 39 отсечени дървета ще бъдат засадени 53.

На 18 юли започна първият етап от цялостната реконструкция на ул. „Опълченска“ от кръстовището с бул. „Сливница“ до бул. „Тодор Александров“. Предвидено е целият ремонт да приключи до март 2025 година. В края на август започна вторият етап на ремонта, от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“, заради което до 14 септември бе въведена временна организация на движение.

Недоволството на гражданите започна през юли, когато се събраха на протест под надслов „Да спасим дърветата“.  В позиция от Столичната община посочват, че ако ремонтът на ул. „Опълченска“ не бъде реализиран, това ще провали довършването на градския ринг, което е критично важно за ефективното движение в София. В резултат градът ще продължи да страда от сериозни задръствания, особено в централната градска част, допълват от Столичната община. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК