ЗАРАЗАТА ВИЛНЕЕ В ПЛОВДИВ: COVID-19 взе още две жертви. 4-годишно дете от детска градина и лекар пипнаха коронавирус, 26 ученици под карантина

Здраве

ЗАРАЗАТА ВИЛНЕЕ В ПЛОВДИВ: COVID-19 взе още две жертви. 4-годишно дете от детска градина и лекар пипнаха коронавирус, 26 ученици под карантина

35931
на 30.09.2020
ЗАРАЗАТА ВИЛНЕЕ В ПЛОВДИВ: COVID-19 взе още две жертви. 4-годишно дете от детска градина и лекар пипнаха коронавирус, 26 ученици под карантина
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Към 30.09.2020 г. на територията  на Пловдивска област има  29- новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Случаите на COVID-19 на територията на Пловдивска област  регистрирани в Националната информационна система са  общо 1716.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Сред новодиагностицираните има лекар от Пловдив, който е на домашно лечение.

 Под карантина -387 лица. На домашно лечение  са 284 лица.

„  Четирима от новите диагностицирани са приети в болница, като единият е в тежко състояние. Общо 56 са  хоспитализираните с потвърдена диагноза, от тях 6-ма болни са на интензивно лечение Свободните легла в отделенията за коронавирус  са 140, а за интензивно лечене 29, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

За последните 24 часа има двама починали мъже COVID-19  - единият на 71г. от община Съединение, а  другият  на 78г. от Пловдив. И двамата са били с придружаващи заболявания: диабет  и сърдечно заболяване.

По данни на РЗИ на 29.9.2020г са диагностицирани  преподаватели  от следните учебни заведения- горен курс: / някой от тях вчера бяха съобщени, като днес са регистрирани в националната информационна система/

ПГАСГ Пловдив, ПГ по туризъм Пловдив,  ПГ битова техника Пловдив, СУ „Паисий Хилендарски“ Пловдив и СУ „ Хр. Смирненски“ - Хисар.

Всички са добро общо състояние на домашно лечение за срок от 14 дни.

Само в СУ „ Паисий Хилендарски“ Пловдив ще бъде наложена карантина на 26 контактни на преподавателката ученици  и ще преминат на дистанционно обучение.

В останалите учебни заведения не се налага промяна в провеждането на учебния процес, преподавателите  в училището постоянно и правилно ползват лични предпазни средства и спазват мерките по отношение на дезинфекция и дистанция.

Връчени са   Предписания на директорите на учебните заведения за спазване на препоръките на МЗ.

Във вчерашния ден  е диагностицирано и 4 годишно дете  от 2-ра А група на ДГ „Перуника „ в гр. Пловдив. Детето е на домашно лечение за срок от 14 дни. Наложена е 14 дневна карантина на 13 контактни деца от същата група и пет лица педагогически персонал.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО) ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК