Затвориха още едно отделение на болницата в Добрич заради пациент с коронавирус

Здраве

Затвориха още едно отделение на болницата в Добрич заради пациент с коронавирус

6610
на 13.07.2020
Затвориха още едно отделение на болницата в Добрич заради пациент с коронавирус
Автор:   ПИК

Второ отделение в многопрофилната болница в Добрич е затворено заради пациент с коронавирус. Приемът в ортопедията е преустановен, създадена е организация спешните пациенти да бъдат приемани в отделението по хирургия. 

препоръчано

От миналата седмицата започна изписването на настанените за лечение в Неврологичното отделение заради заразен в него пациент, а нуждаещите се от лечение се приемат в Неврохирургията, предава БНР.

Още осем от изследваните до този момент абитуриенти от Езиковата гимназия в Добрич са с положителни за коронавирусна инфекция резултати. Те с в добро състояние и са поставени под домашна карантина. Продължава изследването и на останалите.

В Ковид сектора в МБАЛ Добрич в момента са настанени за лечение общо шестима пациенти. Леглата в сектора са 11, като от здравното заведение имат готовност при нужда да увеличат броя им.

В две от отделенията – неврологично и ортопедично е преустановен приемът на пациенти, те се разпределят в други сектори в болницата.

Сред останалите положителни проби са и тези на още две жени от персонала на затворената детска градина в Добрич „Първи юни“. От изследваните до този момент деца всички проби са отрицателни.

Сподели:
Бомба x
Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това