Вход
София
Времето в София 10 o C

Захариева ще участва в среща на външните министри на ЕС в Берлин

Захариева ще участва в среща на външните министри на ЕС в Берлин

на 26.08.2020
5034
0
Захариева ще участва в среща на външните министри на ЕС в Берлин
Автор: ПИК
26.08.2020
0
5034

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище “Тегел” в Берлин. Тя ще участва в неформална среща на външните министри от ЕС във формат „Гимних“ на 27-28 август 2020 г. във Федерална република Германия. 

Двудневният форум е първата присъствена среща в рамките на Германското председателство на Съвета на ЕС ще започне с работен обяд на външните министри с техния нов колега от Държавата Израел Габи Ашкенази. 

През първия ден са предвидени и две работни сесии, по време на които първите дипломати ще обсъдят ситуацията в Беларус, както и отношенията на ЕС с Турция с акцент върху ситуацията в Източното Средиземноморие. 

На 28 август външните министри ще направят преглед на отношенията ЕС-Русия и ще обсъдят геополитическите последици от COVID-19 и стратегическия отговор на ЕС.

Очаква се първите дипломати да дискутират и други актуални въпроси от международния дневен ред.

 Неформалната среща на външните министри от ЕС във формат „Гимних“ е под председателството на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и по традиция се провежда в страната, ротационен председател на Съвета на ЕС.

Сподели:
свързани новини
Министър Захариева ще участва в дискусия с американския държавен секретар Майк Помпео Министър Захариева ще участва в дискусия с американския държавен секретар Майк Помпео
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина...
на 14.06.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34766
архив

- Какво ми разправяте, че дрехата е чиста вълна! Вижте какво пише на етикета - 100% памук! - А, това е за да лъжем молците.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
СВЯТ ДЕН: Тази светица изтърпяла страшни мъчения заради вярата си, а тези две прекрасни имена трябва да почерпят
x