BG EN

Защо е полезно да ядем поне по една гъба на ден?

Здраве

Защо е полезно да ядем поне по една гъба на ден?

7751
на 19.05.2021
Защо е полезно да ядем поне по една гъба на ден?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Консумирането само на една средна по големина гъба на ден може да снижи риска от рак с 45 процента, установиха американски учени, цитирани от в."Дейли мейл". Експертите са проучили основно 17 онкологични анализа, публикувани в периода 1966-2020 година. Чрез тях те се опитали да установят възможната връзка между консумацията на гъби и опасното заболяване.

препоръчано

Специалистите с ръководител Джон Ричи от онкологичния институт "Пен" стигнали до извода, че консумирането само на 18 грама гъби на ден намалява почти наполовина риска от раково заболяване. Това се равнява на една четвърт до една осма от чаша, пълна с гъби. Или на една средно голяма печурка.

И въпреки че всички гъби са способни да предпазват от онкологични заболявания, екипът открил, че най-ефикасен в тази насока е екстрактът от гъбата шийтаке. Тя много добре се справя и с вирусите, които предизвикват рак на шийката на матката. Американските специалисти препоръчват при всяка възможност да добавяме гъби в нашия хранителен режим. Колкото по-големи количества, толкова по-добре.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков пред ПИК TV: ППДБ искат власт без избори, политиката се тиктокизира, а еврото е необратимо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков пред ПИК TV: ППДБ искат власт без избори, политиката се тиктокизира, а еврото е необратимо (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК