Защо Слави Трифонов мълчи

АВТОРСКИ НОВИНИ

Защо Слави Трифонов мълчи

323241
на 08.04.2021
Защо Слави Трифонов мълчи

Защо мълчи Слави Трифонов?

препоръчано

Този въпрос си задават вече няколко дни анализатори, а и политици, които никак не вярват в оправданието, че имал симптоми на коронавирус. Дори да е било така, до днес тестът му вече трябваше отдавна да е излязъл и да е ясно дали е заразен или не.

Затова и повечето са категорични, че става дума за т.нар. "дипломатическа болест", а Трифонов е в тежка ситуация, в която мълчанието е единственият му избор. 

Зад него обаче още по-силно прозират силните зависимости на Трифонов и задкулисието зад партията му "Има такъв народ". Защото става пределно ясно, че той няма право дори да говори, без знак и нареждане от господарите си.

Досущ като Румен Радев. Който също повече от месец от началото на предизборната кампания упорито мълчи по политически теми, изненадващо рязко спря с размахването на юмруци и бълването на остри закани срещу всичко и всеки.

Подобно идентично поведение на Трифонов и Радев е ясен знак, че двамата имат едни и същи кукловоди и са актьори в една и съща уйдурма. 

В момента въпросното задкулисие е в трескави изчисления какво точно да нареди за героите в главните роли. 

Първият вариант, към който най-явно се клони към момента, са предсрочни избори и служебен кабинет на Румен Радев.

Неговата цел ще бъде да свърши мръсната работа - ударна чистка във властта, да бъдат арестувани поне двама министри, както и премиерът Бойко Борисов.

За главно действащо лице се търси някой, което да отмени Трифонов в тази задача, да не бъде оцапан поне за пред Европа и света имиджът му, защото ловът на вещици и безпочвения реваншизъм ще донесе неминуемо тежък и непоправим удар върху политическото реноме на извършителя му.

Който застане начело на подобна инициатива, след това няма да има легитимност да управлява и налага решения на цялото общество. Най-малкото защото се е обърнал срещу повече от 800 000 българи, гласували доверие на ГЕРБ и Борисов. Които също вече се заканиха за протести, ако има употреба на насилие и се спекулира с властта.

Вторият сценарий включва неформалното участие на ДПС като подкрепа за кабинет на Слави Трифонов, защото той не може да състави правителство без да му дадат рамо в парламента. Това се налага, тъй като дори всички останали нови депутати да гласуват заедно, ИТН пак няма достатъчно подкрепа.

Той обаче отказа такава от БСП и сега може да разчита само на партията на Ахмед Доган. За която вече месеци наред редица анализатори открито заявиха, че стои зад политическия проект на Трифонов, реденето на депутатските му листи, а сега и съставяне на кабинета му. Този сценарий засега също цикли, тъй като при всички случаи от задействането му ще лъснат много на светло зависимостите на ИТН от ДПС - и покрай лицата в евентуалното правителство, и при парламентарните гласувания. ПИК вече разкри редица такива в списъците с кандидат-депутати на Слави Трифонов и неминуемо те ще намерят проекция и в евентуалното му правителство. 

Затова Слави Трифонов мълчи. Чака заповеди. 

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Предложеният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов с първи думи преди старта на Народното събрание (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Предложеният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов с първи думи преди старта на Народното събрание (НА ЖИВО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това