Вход
София
Времето в София 2 o C

За какво писаха кандидат-студентите на изпита по история в СУ

За какво писаха кандидат-студентите на изпита по история в СУ

на 01.04.2018
6532
1
За какво писаха кандидат-студентите на изпита по история в СУ
Автор: ПИК
01.04.2018
1
6532

В 09,00 ч. в 65-та аудитория в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидатстудентският изпит по история на България от първата изпитна сесия. Милен Къчев от София изтегли вариант 2 на теста и двете теми, от които са избрали да пишат явилите се на изпита по история на България: "Паисий Хилендарски и неговото дело" и "Златният век на българската култура (краят на IX - началото на X век). Творци и постижения", съобщи пресцентърът на висшето училище.

Общо 957 са кандидат-студентите са подали заявления за явяване на изпита.

 

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала кандидатите и изразила увереността си, че всички са подготвени и ще представят отлично себе си и своите учители, и наесен ще бъдат студенти на 130-годишната Алма матер.

 

Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е честитил Цветница и е пожелал успех на кандидатите.

 

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история, са: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; Философия (на английски език); История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; История и политика на Балканите; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

 

С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език (по избор) - за специалностите "Международни отношения" и "Регионално развитие и политика".

В неделя ще се проведат първите изпити за кандидат-студенти в Софийския университет

В неделя ще се проведат първите изпити за кандидат-студенти в Софийския университет

На 22 март с изпити по математика II и журналистика...

на 21.03.2015

С успешно издържани изпити по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански език /по избор/ бъдещите студенти могат да запишат специалността "Европеистика".

 

С успешно положени изпити по история на България и по английски и френски език (по избор) кандидат-студентите може да запишат специалността "История и чужд език".

Сподели:
свързани новини
813 кандидат-студенти се явиха на изпит по история в СУ 813 кандидат-студенти се явиха на изпит по история в СУ
Кандидат-студентът Стоян Орсов от Испанската гимназия в...
на 03.04.2016
Хит! Четирима кандидат-студенти се борят за едно място в специалност медицина Хит! Четирима кандидат-студенти се борят за едно място в специалност медицина
Четирима кандидат-студенти по медицина се борят за едно...
на 14.06.2016
Кандидат-студенти ще се борят за места в СУ на изпити по български език и математика Кандидат-студенти ще се борят за места в СУ на изпити по български език и математика
Първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет...
на 02.04.2017
Напиши коментар »
(1)
1
Элатният век на цар Симеон - апогеят на българската средновековна държава!!! Книжовниците от Элатния век добринасят эа окончателното утвърждаване на старобългарския еэик и на българската народност!!! България, тогава иэпреварва много европейски страни по обраэованост на собствения си говорим еэик и става раэпространител на богата и раэнообраэна книжнина сред другите православни народи!!! Вълнуваща тема!!! Успех!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

В жилищен блок музикант свири на тромбон. Съседът му чука по стената, за да подскаже, че е полунощ. По едно време музикантът не издържа, излиза на балкона и се провиква: - Господине, моля ви, хванете най-после ритъма!

няма нови новини
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
сега
2605
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите приемат окончателно Закона за енергетиката, променят и правилата за валутния борд - гледайте НА ЖИВО!
x
За колко време се влюбваме... Учени изчислиха
x