За пример: Васил Михайлов се записа за ваксина при джипито

Лица

За пример: Васил Михайлов се записа за ваксина при джипито

23208
на 12.02.2021
За пример: Васил Михайлов се записа за ваксина при джипито
Автор:   ПИК

Привърженик на ваксините срещу Ковид-19 е актьорът Васил Михайлов. Капитан Петко войвода не се колебал изобщо дали да се ваксинира и дори вече се записал в списъците с чакащи. Заедно с жена му Гергана отишли при личния си лекар, за да заявят желанието си да бъдат сред първите с поставена ваксина, когато започне процесът на масова ваксинация сред пенсионерите.

препоръчано

Актьорът споделя, че няма нищо сложно в процедурата, и призовава всички, които имат възможност, да го направят. В момента той значително е разредил участията си на сцената на театър „Българска армия“, тъй като се притеснявал да не се зарази. През април Михайлов ще навърши 83 години и по съвет на колегите и лекарите временно намалил темпото на работа и срещите с хора, за да снижи до минимум вероятността да лепне коварния коронавирус. Иначе актьорът нямал никакви намерения да прави бенефис, макар в последните години да го застигнаха някои здравословни неволи. Най-трудно от всичко той преживявал намаляването на зрението си. Артистът сам разкри, че страда от катаракта, която, за жалост, не можела да се оперира. Преди време доброволци бяха инициирали благотворителна кампания за събиране на средства за операция на Капитан Петко войвода, но я стопираха още на втория ден и върнаха парите на дарителите, тъй като той се свързал с тях и обяснил, че лечение за това му заболяване нямало и не се нуждаел от дарението.

Краката също вече не държат актьора, който преди 5 години припозна бастуна за свой пръв другар. От уважение към публиката си обаче никога не се качва на сцената с него. „Сякаш пълният салон му дава сила и спира да го боли“, коментират от екипа на театъра. Горделивият артист никога не е обичал да се оплаква. Той отказа и пенсията за заслуги, която му бе присъдена през 2015 г., и предпочете да остане със своята, която е малко над 300 лева. Със съпругата му Гергана успявали да се справят. Не искали да тревожат сина си и внуците, които все пак не ги забравяли и редовно ги посещавали в дома им в столичния квартал „Редута“.
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това