За първи път България: Курс за поставяне на раменната става в МУ-Пловдив

Здраве

За първи път България: Курс за поставяне на раменната става в МУ-Пловдив

8642
на 13.12.2019
За първи път България: Курс за поставяне на раменната става в МУ-Пловдив
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Курс по ендопротезиране на раменната става ще се проведе от 14 до 16 декември в Аудиторния комплекс на Медицински университет-Пловдив. Той е организиран от Българската ортопедична и травматологична асоциация.

препоръчано

„В курса участие ще вземат и учени от други държави”, съобщи зам.-ректорът по международно сътрудничество и проектна дейност проф. д-р Диляна Вичева.

В първата сесия на курса са предвидени лекции на тема „Анатомия на раменната става”.

Лекция на тема „Периоперативна антибиотична профилактика при ендопротезиране на раменната става” ще бъде изнесена от ректора на МУ-Пловдив и ръководител на катедра „Микробиология и имунология” проф. д-р Мариана Мурджева.

Началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив проф. Владимир Ставрев ще запознае участниците в курса с темата „Хемиартропластика при фрактури на проксималния хумерус”. Проф. Асен Балтов от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ще говори за „Безстеблена раменна ендопротеза”.

В рамките на курса е предвидена и операция на живо, в която участниците ще могат да наблюдават поставяне на раменна става на пациент.

Откриването на курса по ендопротезиране на раменната става ще се състои на 14 декември от 10 часа в Пета аудитория на МУ-Пловдив.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадинов с култово предложение: ПП да се влее в ГЕРБ, а ДБ - в ДПС (ВИДЕО) ПИК TV! Костадинов с култово предложение: ПП да се влее в ГЕРБ, а ДБ - в ДПС (ВИДЕО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК