За първи път жена стана шеф на централната банка в Израел

СВЕТЪТ ДНЕС

За първи път жена стана шеф на централната банка в Израел

3488
на 20.10.2013
За първи път жена стана шеф на централната банка в Израел
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За управител на централната банка на Израел бе назначена 58-годишната Карнит Флуг, която заменя на поста Стенли Фишер, оглавявал институцията осем години, предадоха световните агенции.

препоръчано

През последните две години Флуг е заместник на Фишер. От 1 юли тя е и временно изпълняващ длъжността управител на банката, след като Фишер изненадващо подаде оставка, посочват ДПА и ИТАР-ТАСС.

На 31 юли израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи на поста професора по икономика Леонардо Лайдерман, но той отказа да поеме ръководството на банката.

"Бяхме впечатлени от дейността на Флуг като заместник-председател на централната банка на Израел", се казва в днешно изявление на канцеларията на премиера Нетаняху, който първоначално бе против кандидатурата й.

Фишер препоръча Флуг именно в качеството й на свой заместник. Тя идва на работа в централната банка през 2001 година и 10 години оглавява изследователския й отдел. Флуг е работила също в Международния валутен фонд (МВФ) и Междуамериканската банка за развитие. Фишер пък е бивш главен икономист на Световната банка и заместник-управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ). Флуг, която е завършила Колумбийския университет в Ню Йорк, е родена в Полша през 1955 година. Тя се мести в Израел със семейството си още като дете, допълва ДПА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК