Здравият секс лекува стреса от публичните изяви

Бомба

Здравият секс лекува стреса от публичните изяви

4572
на 10.06.2021
Здравият секс лекува стреса от публичните изяви
Автор:   ПИК

Забравете наизустяването на думи или вицове – сексът може би е най-добрият начин да се подготвите за изнасяне на реч. Списание Ню Сайънс съобщи, че психологът Стюарт Броуди от университета Пейсли е открил, че сексът помага за преодоляване на стреса от публичната изява.

Все пак, не всички видове секс имат влияние – ефективен е само истинският полов акт, свързан с проникване. Другите разновидности не оказват никакво влияние върху нивата на стрес.

Професор Броуди е изследвал как различните форми на секс оказват ефект върху кръвното налягане в тежки ситуации.

В продължение на две седмици 24 жени и 22-ма мъже водели дневници колко често и какъв секс са правили. След това преминали през тест за измерване на стреса, който включвал говорене пред аудитория и смятане на глас.

Доброволците, които били правили истински секс, били най-малко стресирани, а кръвното им се върнало към нормални стойности по-бързо от тези, които изкарали двете седмици с други сексуални занимания, като мастурбиране.

Тези пък, които се въздържали от каквито и да било сексуални занимания, имали регистрирали най-високи стойности на кръвно налягане в отговор на стреса.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това