Здравното министерство пусна пътуванията до Египет, Тунис и Мароко

ГОРЕЩО

Здравното министерство пусна пътуванията до Египет, Тунис и Мароко

8912
на 31.03.2021
Здравното министерство пусна пътуванията до Египет, Тунис и Мароко
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед във връзка с влизането в България от 1 април 2021 г., пише TravelNews. С нея отпада задължителната карантина при пътуванията на българите до Египет, Тунис, Мароко и още няколко африкански страни, в които няма сериозно разпространение на COVID-19. Остров Занзибар (Танзания) и Кения остават с карантина от 10 дни.

препоръчано

Преди няколко дни правителството на Египет изпрати протестна нота до България за наложената 10-дневна карантина за връщащите се от страната туристи. В Египет са валидни противоепидемични мерки и е контролирано струпването на туристи на едно място. Прецизиран е капацитетът на гостите в хотелите и ресторантите, числеността на групите при транспортиране им по време на екскурзии, посещения на обекти и трансфери, пише в нотата. Натоварването на болничната система в Египет е слабо. Показатели, за които България към настоящия момент не може да регистрира за съжаление. В Кайро се намира един от най-големите центрове на Световната здравна организация.

За отпадането на карантината от Египет, Тунис и Мароко настояваха още туроператорите, които са планирали 45 полета само до Египет през април и май. Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, до доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор и до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Туроператорите и местните хотели са планирали достатъчно превантивни мерки за контрол с изискването за входно и изходно PCR тестване. Освен това вече има значителен брой ваксинирани българи, които искат да пътуват.

Заповедта на здравния министър може да видите ТУК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК