Зеленски по телефона към Макрон: Спрете Русия за олимпиадата в Париж

Европа

Зеленски по телефона към Макрон: Спрете Русия за олимпиадата в Париж

12310
на 25.01.2023
Зеленски по телефона към Макрон: Спрете Русия за олимпиадата в Париж
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руските спортисти нямат място на Олимпиадата в Париж през 2024 г. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон във вторник, съобщава Франс прес.

препоръчано

“По-специално подчертах, че спортисти от Русия не трябва да имат място на Олимпийските игри в Париж“, написа той в Телеграм

Руските сили нахлуха в Украйна на 24 февруари миналата година - само дни след церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри в Пекин. Международният олимпийски комитет бързо наложи санкции на Русия и съседен Беларус, които Кремъл използва като плацдарм за нападението си.

В Русия или Беларус не е организирано международно спортно събитие от избухването на конфликта и националните символи на страните са премахнати от такива големи състезания.

Миналата година председателят на МОК Томас Бах заяви, че би искал санкциите по отношение на спорта да бъдат разширени през 2023 г. и пожела силен украински отбор на Олимпиадата в Париж и на Зимната олимпиада в Италия през 2026 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК