Златко Баретата спонсорира турнир по сноуборд и дава купи в памет на сина си

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Златко Баретата спонсорира турнир по сноуборд и дава купи в памет на сина си

21834
на 07.04.2021
Златко Баретата спонсорира турнир по сноуборд и дава купи в памет на сина си
Автор:   ПИК

Семейството на Златомир Иванов - Златко Баретата дава купи на победителите в турнир по сноуборд за деца в памет на починалия им син Алекс, който бе изявен състезател със световни отличия по този спорт. Призът ще бъде връчен за първи път в петък, 9 април, на писта "Лале 1" на Витоша.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

23-годишният наследник на осъдения за дрога екскомандос издъхна през ноември 2018 г. от тежко генетично заболяване. Скоро след смъртта му покрусеният от мъка татко Златомир Иванов обяви, че ще инициира международни състезания по сноуборд в памет на сина си.

Първата надпревара по снежните писти трябваше да се проведе през пролетта на 2020 г. Турнирът не се състоя заради пандемията от коронавирус и преустановяването на всички спортни мероприятия.<

Купата "Алекс Иванов" ще бъде връчена за първи път на победителя в турнира в петък, В състезанието на писта "Лале 1" на Витоша сили ще мерят момичета и момчета на възраст от 8 до 15 години. 80 сноубордисти са се записали за участие в състезанието, пише столичен ежедневник.

Допускането им до пистата ще става при строг ред и спазване на железни мерки за сигурност - както противоепидемични, така за живота и здравето на състезателите. В деня на надпреварата те ще ползват безвъзмездно лифтовите съоръжения в зоната на състезателното трасе. Всеки от сноубордистите ще има право на не повече от 2 тренировъчни спускания преди официалния старт, предвижда програмата на турнира.

Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени победители на първо, второ и трето място. Всеки от тях ще получи Купа "Алекс Иванов". В момента на награждаването тя ще бъде показана за първи път пред публика. Купите са изработени ръчно и специално за тази надпревара в екстремния зимен спорт. В призовото отличие са вложени два материала - дърво и метал. Купите за класираните състезатели на първо, второ и трето място са еднакви на външен вид, но различни по размер. Най-голямата ще получи класираният на първо място състезател, съобщи известната сноубордистка Ирен Машова, която е част от екипа на проекта.

Тя допълни, че за победителите освен купата "Алекс Иванов" като награда са подготвени екипировки и други нефинансови подаръци. Семейството на починалия сноубордист Алекс Иванов е подсигурило финансовата част за провеждане на турнира, който се организира съвместно с Българската федерация по ски. Златомир Иванов е обезпечил със средства закупуването на всичко необходимо за състезанието в памет на сина си, както и средства за обработка и изграждане на състезателното трасе на Витоша.

Екстремният спорт е на почит в семейството на Баретата. Неговият по-малък син – Иван, също е обещаващ сноубордист с награди от състезания.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК