Златото поскъпна

Икономика

Златото поскъпна

24987
на 23.03.2020
Златото поскъпна
Автор:   ПИК

Новата седмица започна с поскъпване на златото, породено от нарастващия интерес на инвеститорите, съобщават световните агенции. Цената на априлските доставки на нюйоркската борса Comex се увеличи с 0,93% или с13,3 долара до 1497,2 долара за тройунция.

препоръчано

Майските фючърси на среброто пък поскъпнаха с 1,87%, до 12,617 долара за унция.

Златото винаги е било сред активите, чието търсене нараства в условията на икономическа нестабилност. Вълната от фискални и монетарни стимули въведени в действие от правителствата и централните банки намали интереса на инвеститорите наличните пари и акциите и затова нарастватърсенето на злато, което винаги се смята за най-стабилния и ценен актив.

Според експерти от брокерската фирма Oanda, монетарните стимули са балансирали пазара на злато и цените му в скоро време ще се стабилизират.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК