Златото поскъпна

Икономика

Златото поскъпна

26738
на 23.03.2020
Златото поскъпна
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новата седмица започна с поскъпване на златото, породено от нарастващия интерес на инвеститорите, съобщават световните агенции. Цената на априлските доставки на нюйоркската борса Comex се увеличи с 0,93% или с13,3 долара до 1497,2 долара за тройунция.

препоръчано

Майските фючърси на среброто пък поскъпнаха с 1,87%, до 12,617 долара за унция.

Златото винаги е било сред активите, чието търсене нараства в условията на икономическа нестабилност. Вълната от фискални и монетарни стимули въведени в действие от правителствата и централните банки намали интереса на инвеститорите наличните пари и акциите и затова нарастватърсенето на злато, което винаги се смята за най-стабилния и ценен актив.

Според експерти от брокерската фирма Oanda, монетарните стимули са балансирали пазара на злато и цените му в скоро време ще се стабилизират.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК