Вход
София
Времето в София 18 o C

Злобата на Радев е отровна за България! А цифричките му за икономиката ни са грозен фалшификат. Поне на Коледа да замълчи - грях е, когато си толкова скаран с истината

Злобата на Радев е отровна за България! А цифричките му за икономиката ни са грозен фалшификат. Поне на Коледа да замълчи - грях е, когато си толкова скаран с истината

на 11.12.2019
133094
86
Злобата на Радев е отровна за България! А цифричките му за икономиката ни са грозен фалшификат. Поне на Коледа да замълчи - грях е, когато си толкова скаран с истината

Отровна злоба като от реч на лидер на "Ал Кайда" срещу САЩ избълва в ефира на Би Ти Ви т.нар. президент Румен Радев по адрес на собствената си родина и държавата, за чието благо трябва да работи. 

Премиерът Бойко Борисов с право се възмути от нечуваните слова, изречени от един човек, който трябва да е обединител на нацията. А не картечар, тероризиращ народа си с фалшификати, с прокламации в стил "Ислямска държава", със заплахи и закани... За какво? За мъст и атентати срещу законите и държавата ли, срещу демократичното избраното от народа управление?

И то от един човек, чиято единствена значима позиция е била шеф на Военно-въздушните сили, но и там е запомнен само със скандали. Защото освен падналия самолет за 180 млн. лв., за който премиерът припомни и ПИК разкри преди години, Радев няколко пъти е нарушил закона, облагодетелствайки себе си с държавно жилище, а любовницата си Десислава - с втора заплата. 

Това са факти, доказани с документи. Факти, за които във всяка държава, щеше отдавна да е изправен пред съда. И понеже знае, че и тук ще стане рано или късно и ще му се потърси сметка, сега Радев се тресе от страх от прокуратурата, с която ще се срещне, когато остане без имунитет. 

И не на последно място - това са факти, които дори самият той не отрича, защото са истина. А не съчинения и измислици, каквито той избълва в изобилие като бос на фалшив сайт по време на участието си в Би Ти Ви. Откъде е събирал въпросните цифри, дори не можем да гадаем, защото нормалните хора се осведомяват от официални източници, които сочат коренно противоположни неща за икономиката ни и управлението на кабинета "Борисов" 3.

Ето само последните от тях, на вниманието на "екипа" на Радев, ако случайно някога решат да казват истината. Макар, че и това е съмнително, защото вече за двама от съветниците му стана ясно, че са оплетени в не по-малко афери от самия Радев, за които също е редно да отговарят пред съда.

Та ето и фактите само от последните дни:

1.  Moody's Investors Service повиши перспективата за кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна и потвърди дългосрочния рейтинг на страната в чуждестранна и местна валута Baa2. 

Положителната промяна отразява силната фискална позиция и благоприятните перспективи пред икономическия растеж. Агенцията акцентира върху подобряващите се фискални показатели и провежданата последователна и благоразумна политика.

През последните години България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг, подобрение в кредитоспособността, значителен фискален резерв и положително влияние на пенсионната реформа върху фискалната устойчивост. Moody's очаква през 2020 г. бюджетният баланс да остане на излишък (0.8% от БВП), а държавният дълг да продължи да се понижава и да достигне 19% от БВП.

Според Moody's стабилните перспективи за растеж в България се обуславят от продължаващата интеграция в ЕС и повишената конкурентоспособност. След 2015 г. растежът на икономиката е над 3% годишно и Агенцията очаква положителните развития да продължат през следващите години, като нарастването на икономиката се установи около потенциала.

2. Mеждyнаpодната pейтингова агенция Stаndаrd & Pооr's пoвиши крeдитния рeйтинг нa Бългaрия в чуждестранна и местна валута от 'BBB-/A-3 до 'BBB/A-2' c пoлoжитeлнa пeрcпeктивa в рeзултaт нa уcтoйчивoтo рaзвитиe нa икoнoмикaтa нa Бългaрия, бeз нaтрупвaнe нa мaкрoикoнoмичecки диcбaлaнcи. Фиcкaлнитe и външнитe бaлaнcи ca cилни, a нaпрeдъкът пo приcъeдинявaнeтo нa Бългaрия към Мeхaнизмa нa вaлутния курc II e cтaбилeн.

Cпoрeд рeйтингoвaтa aгeнция cтрaнaтa ни e изпълнилa cвoитe aнгaжимeнти пo Плaнa зa дeйcтвиe зa приcъeдинявaнe към вaлутнo-курcoвия мeхaнизъм ЕRM II и Бaнкoвия cъюз, нo cъщo тaкa aгeнциятa oтбeлязвa, чe oкoнчaтeлнoтo рeшeниe зa тoвa нe e изцялo пoд нeин кoнтрoл. Aнaлизaтoритe oт Stаndаrd & Pооr's oчaквaт, чe прoгрecивнo укрeпвaщaтa фиcкaлнa и външнa пoзиция нa Бългaрия щe прoдължи, кaтo cтрaнaтa щe ce рaзвивa уcтoйчивo.

3. Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch Ratings) повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на България от стабилна на положителна. Агенцията потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България "BBB" в чуждестранна и местна валута, тавана за рейтинг на страната "A-", както и краткосрочния кредитен рейтинг в чуждестранна и местна валута "F2".

4. Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от BBB- на BBB с положителна перспектива

5. НСИ отчита за първото полугодие на текущата година реалният растеж на БВП на България 4.1 на сто, спрямо съответния период на предходната година.

6.  Номиналната стойност на БВП за 2018 г. е повишена с 1.8 млрд. лв., което се дължи на по-висок износ и инвестиции, докато потреблението е по-ниско. Икономически растеж е 3.1 на сто за 2018 г. и промяната в структурата на растежа е значителна.

7. Πo пpeдвapитeлни дaнни нa БHБ нeтният пoтoĸ нa пpeĸитe чyждecтpaнни инвecтиции в cтpaнaтa зa янyapи- ceптeмвpи 2019 г., oтчeтeни cъглacнo пpинципa нa пъpвoнaчaлнaтa пocoĸa нa инвecтициятa, e пoлoжитeлeн в paзмep нa 714.5 млн. eвpo (1.2% oт БBΠ ). Toй e пo-гoлям c 431.1 млн. eвpo oт тoзи зa cъщия пepиoд нa 2018 г. (пoлoжитeлeн пoтoĸ oт 283.4 млн. eвpo, 0.5% oт БBΠ) .

И всичко това на фона на многократното повишение на пенсии, социални плащания и заплати дори само за последните две години. 

Възходът на България повод за злоба ли е, г-н Радев? 

Млъкнете и спрете да тровите България със злобата си, с ментетата си. Поне на Коледа недейте - грях е, когато сте толкова далеч от истината, направо враг на истината. По-добре си мълчете в тези светли дни.

Доволните българи, които избраха тази година два пъти ГЕРБ и гласуваха доверие на премиера Бойко Борисов, се готвят отново да задръстят границите на път за почивки и ваканции с новите си коли и пълни с евро джобове. Не ги тровете.

Факт е и го приемете. И вие ще отлетите с любимата си до Виена на държавни разноски да слушате филхармонията. Спестете някой лев на държавата, качете се на граждански полет и вижте как живеят хората.

Коледа е. Успокойте се и помагайте на жена си да украсява елхата. Дано поне това го умеете. Но най-вече е време да спрете на бълвате отрова и фалшификати и са замълчите.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 19277
архив
Мутра се бие по главата, скубе си косата и нарежда:– Требаше да слушам баща си, като бях млад… Ах да се е… Що не го слушах бащами… Трябваше…Вижда го негов колега и пита:– К’во, бе Тиква, к’во толкова ти казваше баща ти, като беше млад?– Е.а ли го, нали това ти разправям, че требваше да го слушам….
няма нови новини
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
сега
998
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Метеж на Орлов мост - агитките на Божков пробват блокада, Радев ги нахъсва през Фейсбук (СНИМКИ/ВИДЕО)
x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бъдат предпазливи с партньорите си, Близнаците ще жънат успехи
x