Зрелостниците вече могат да подават заявления за матури

Образование

Зрелостниците вече могат да подават заявления за матури

5903
на 05.03.2019
Зрелостниците вече могат да подават заявления за матури
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Подаването на заявления за участие в държавните зрелостни изпити започна започна от вчера (5-и март). Бъдещите зрелостници ще трябва да направят това до 18-и март (понеделник).

препоръчано

През тази година матурата по български език и литература е на 2- май, а по избираем предмет - на 23-и. В документите си учениците трябва да посочат предмета, по който ще положат втория задължителен зрелостен изпит. И тази година могат да избират между 13 предмета - математика, география и икономика, биология и здравно образование, история и цивилизация, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, философски цикъл, английски език, немски език, френски език, руски език, италиански и испански език.

Освен това могат да се явят и на изпити по желание, които ще се проведат в периода от 28-и до 31-и май. Броят на допуснатите до матурите ще бъде ясен до 17 -и май. Резултатите ще бъдат оповестени най-късно до 13-и юни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК