Ивайло Дражев ексклузивно пред ПИК: Подаваме сигнал до американското посолство срещу Цветан Цветанов за пране на пари

НАЙ-ВАЖНОТО

Ивайло Дражев ексклузивно пред ПИК: Подаваме сигнал до американското посолство срещу Цветан Цветанов за пране на пари

90639
на 10.06.2021
Ивайло Дражев ексклузивно пред ПИК: Подаваме сигнал до американското посолство срещу Цветан Цветанов за пране на пари

Сигнал в американското посолство срещу бившия втори в ГЕРБ, а сега и политически шеф на собствена партия Цветан Цветанов, ще подадат днес от партията "Свобода", в която Ивайло Дражев е кандидат-депутат. Сигналът е за пране на пари и съмнителни, по думите му, финансови транзакции с дружества, включени в списъка по закона "Магнитски" фирми.

препоръчано

Пред ПИК Дражев, обясни, че посочената сделка в сигнала, касае сделката за несъществуващата вече телевизия "BiT". Освен това, Цветанов, е получил и 30% от сумата по фиктивната сделка, уточни той.

Едно интервю на Ивайло Атанасов:

- Г-н Дражев, днес внасяте сигнал в американското посолство за пране на пари срещу Цветан Цветанов. Обяснете точно какъв е казусът.

- След наша проверка, по сигнал от вътрешни хора от телевизия “BiT“, казвам веднага какъв е резултатът. Значи, цялата сделка по придобиването на “BiT“ и продажбата от страна на хора, които уж са били собственици, които Цветан Цветанов представляваше впоследствие, представлява една съмнителна схема от финансови транзакции от свързани с дружества, които в момента са в санкционния списък по закона "Магнитски".

В тази връзка днес, между 10:30 и 11 часа, наши представители от партия "Свобода" и председателя г-н Симеонов внасяме официален сигнал-питане до американския посланик г-жа Херо Мустафа с 20 въпроса.

- Бихте ли казали какви са тези въпроси?

- Питаме конкретно: Наясно ли е администрацията на правителството на САЩ, че фирми на Павел Вълнев и физическото лице Цветан Цветанов, са се опитали да продадат телевизията “BiT“ на дружество, близко до Делян Пеевски? 

- До Делян Пеевски? 

- Да, но в случая Делян Пеевски няма никаква вина, че някой е решил да му вземе парите. Но да продължа с въпросите...

- Да, продължете.

- По-интересното е, че парите, които - и това е вторият ни въпрос - известно ли е на правителството на САЩ, че голяма част от сумите по т.нар. покупко-продажба на дружеството собственик на “BiT“, са се върнали обратно в България? И дали е верен фактът, че голяма част от сумата, повече от 30% от продажната цена, е получена от Цветан Цветанов?

- Получена от него в качеството му на какъв?

- В качеството на посредник по т.нар. сделка. Която сделка обаче се явява фиктивна, тъй като телевизията автоматично е изключена като излъчване.

Представлява ли това схема за пране на пари по търговското законодателство на САЩ и дали участниците в тази схема подлежат на санкции, като свързани лица по смисъла на закона "Магнитски" от страна на министерство на финансите на САЩ.

И още един въпрос: Известно ли е на правителството на САЩ, че сумите, които са "получени" по тази финансова схема, се използват за ангажирането на наблюдатели и застъпници и създаването на генно-модифицирани политически субекти на територията на ЕС, които в момента са участници и в предизборна кампания?

Подлежи ли, по аналог, на санкции, политическата формация, която Павел Вълнев и Цветан Цветанов, са регистрирали в СГС и в ЦИК, ако отговорите на горните въпроси, от страна на правителството на САЩ, са положителни. 

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това