ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Партия "Свобода" със сигнал до американското посолство за Цветанов: Сигнализираме за корупция от голям мащаб (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Партия "Свобода" със сигнал до американското посолство за Цветанов: Сигнализираме за корупция от голям мащаб (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

67000
на 10.06.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Партия Свобода със сигнал до американското посолство за Цветанов: Сигнализираме за корупция от голям мащаб (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Сигнал до американското посолство във връзка със закона "Магнитски" подават от ПП "Свобода" месец преди предсрочните парламентарни избори. Той касае формацията на Цветан Цветанов и Павел Вълнев "Републиканци за България" и начина, по който е създадена и се финансира партията. От "Свобода" изразяват притесненията си, че е възможно пари с неясен произход да се използват за политическо влияние в България и алармират за това посолството на САЩ. 

препоръчано

Припомняме, че още преди предходните избори подобни съмнения изказа и бившиият съветник в ДАНС и експерт по борба с тероризма доц. Алексей Петров, но неговите сигнали до родните власти така и не бяха разследвани. 

Сега от ПП "Свобода" са решили директно да алармират американската страна, тъй като именно в САЩ развива бизнеса си Вълнев и капиталите му могат да се проследят там. 

"Когато се докаже това нещо, ще се разбере, че тези пари, от корупционни сделки и практики, ще се установи, че тези пари от Америка, влизат през Павел Вълнев. Да, вчера разбрахме, не знаем дали е с нашия сигнал, но искаме да се изсветли всичко в политиката", казаха от партията преди да влязат в посолството.

"Ние имаме данни и сигнала ще го внесем. Съжалявам, че трябва да внасяме в американското посолоство, но ние не вярваме в българската политика", каза Владимир Симеонов, който е председател на партия "Свобода".

Ето какво се казва в сигнала до посланичката Херо Мустафа:

"Ваше Превъзходителство,

Уважаема г-жо Посланик,

От името на Политическа партия „Свобода“ и от свое име се обръщам към Вас по повод явен случай на корупция в особено голям мащаб, на който се надявам да обърнете внимание.

Случаят касае продажбата и почти едновременното затваряне на опозиционна българска медия, като средствата от „уж“ направената сделка се връщат към част от хората, на които спонсорираната от Чикаго телевизия BIT беше неудобна.

Ние от ПП „Свобода“ сме уверени, че, ако се установи произхода на средствата, с които през 2017 година беше закупена и веднага затворена телевизия BIT, ще намерите вероятна връзка с оповестените наскоро по закона Магнитски лица.

Бивш собственик на медията е г-н Павел Вълнев, който развива бизнеса си на територията на САЩ и това ще улесни проверката Ви и ще даде отговор на въпросите:

Кой купи неудобната за тогавашната власт медия?

Какъв е произходът на средствата?

И имат ли тези средства корупционен произход от обществени поръчки в България?

Основателно е предположението, че част от същите средства са използвани и за създаването на партията на г-н Цветан Цветанов „Републиканци за България“, заемащ поста вътрешен министър по времето, когато телевизия BIT беше продадена под натиск и веднага затворена.

Съмнението ни идва от факта, че собственикът на опозиционната тогава медия Павел Вълнев е основен спонсор и отявлен защитник на партията на Цветанов в момента.

Случаят е особено чувствителен не само за нас, но и за българското общество тъй като засяга изконното човешко право, а именно Правото на свобода на словото, отстояването на мнение, правото на търсене, получаване и разпространение на информация.

Припомнямe Ви, че в последния си доклад неправителствената организация „Репортери без граници“ постави България на 112 място по свобода на словото, като изказаха мнение, че и „малкото откровени журналисти в страната са подложени не само на очернящи кампании и тормоз от държавата, но и на сплашване и насилие“.

Вярваме във Вашите добри намерения и се надяваме, че ще обърнете внимание на случая със затварянето на телевизия BIT, като това ще бъде още един знак към българското общество за вашата загриженост и приятелство към нашата страна и хората, които от 32 години очакваме своята демокрация.

Не на последно място, ние от ПП „Свобода“ изразяваме нашата огромна благодарност към държавата САЩ и персонално към Вас, за оповестяването на  имената на корумпираните български политици и свързаните с тях фирми, с което положихте основите на едно ново начало за страната ни.

Пожелаваме Ви да не спирате до тук и да продължите с разкриването и на други имена на корумпирани бивши и настоящи политици.     

гр. София                                                                 С уважение:
10.06.2021 г.                                                             Владимир Симеонов
                                                                                   Председател на ПП „Свобода”

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това