Вход
София
Времето в София -2 o C

ИВА НИКОЛОВА ИЗРИГНА: Румен Радев е опасен за България, но няма съвест поне да я напусне! Защо "свободните" медии на подсъдимия Прокопиев мълчат за натиска над БНТ и заплахата към Иво Никодимов?

ИВА НИКОЛОВА ИЗРИГНА: Румен Радев е опасен за България, но няма съвест поне да я напусне! Защо "свободните" медии на подсъдимия Прокопиев мълчат за натиска над БНТ и заплахата към Иво Никодимов?

на 02.07.2020
144215
0
ИВА НИКОЛОВА ИЗРИГНА: Румен Радев е опасен за България, но няма съвест поне да я напусне! Защо "свободните" медии на подсъдимия Прокопиев мълчат за натиска над БНТ и заплахата към Иво Никодимов?
02.07.2020
0
144215

Паническото поведение на президента Румен Радев покрай стъписващите разкрития за нерегламентираните му контакти между него, Десислава Радева и бизнесмена Пламен Бобоков, чиито поръчки е изпълнявал и за когото откровено е лобирал, го тласна към крайно скандално поведение и двойни стандарти.

Радетелят за "повече светлина" в политическите нрави и неумолим поборник за свободата на словото изпрати писмо до шефа на БНТ Емил Кошлуков, на което могат да завидят дори мракобесните комунистически цензури Берия и Вишински, че дори и царската цензура в Русия.

Под негова диктовка прессекретарят му протестира, че националната медия отразявала подробно изявленията на прокуратурата, че дори показвала и снимки на чатовете между президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмена Бобоков и оскъдно - изявите на Румен Радев. Сигурно трябва да е обратното - да показват само Радев, а разкритията срещу него - не?!

В същото време обаче Радев дума не обелва дума за несекващите изяви на всички подсъдими или обвинени олигарси по друга национална телевизия - БиТиВи, напоследък по-известна като Божков ТВ. Пък нищо, че там се вихрят не само олигарси и се показват чатове - Божковите, но дори въпросния забегнал хазартен бос с 18 обвинения се самоинтервюира, т.е., сам се пита и сам си отговаря пред благия поглед на тамошния водещ Хекимян.

Ей-на, и Бобоков за втори път през последните има-няма десетина дни отиде да се жали по Божков ТВ от прокуратурата и да плеви повехналия имидж на президента, лъжейки, че никога не е вкарвал отпадъци от Италия и му нямал номера. Пак пред благосклонния поглед на Хекимян. Който сякаш е забравил, че когато избухна скандала с вносните боклуци, но още нямаше арестувани по него, БиТиВи беше най-яростният поборник срещу тях, винейки властта и скачайки като Матросов на амбразурата върху вътрешния министър Младен Маринов.

Радев обаче не ги вижда тия неща. Не вижда и не чува, че същият тоя Бобоков хока като каруцар опитния репортер на БНТ Иво Никодимов, а след репортажа му за Бобоков, някой му пуска гнусни заплахи да не се разхожда сам из Борисовата градина и да бъде винаги сред хора. Защо не пише писмо на Кошлуков, че е възмутен от просташкия бандитски натиск върху журналиста от медията? А му се кара, че не отразяват приоритетно именно него.

Оглушително мълчат и видните бранители на свободата на словото в лицето на медиите около кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, които иначе си дерат гърлата за 111-то място на България по свобода на словото. Ами с такива като тях не е учудващо. Пък нищо, че класацията се отнася само до печатни медии, каквито у нас почти няма - важното е да усвояват пари с конференции по темата и да заливат Европа с доноси срещу страната си.

Що така бе, Мимета? Къде се дяна борбеният ви дух?

Как така внезапно оглушахте, ослепяхте и онемяхте за чудовищната намеса на политика Румен Радев в работата на националната телевизия БНТ и заплахите за живота срещу неин репортер?

Къде е оная прокопиева измишльотина - Асоциация на европейските журналисти, която за щяло и нещяло току клейми някой политик или медия, която засяга интересите на олигарсите им, с декларации, както напоследък за обслужващия ги Николай Стайков и неговото пробито разследване? Какво ви стана бе, сладурчета-папурчета?!

Не е ясно. Мълчите като... каквито сте си. Или май е ясно, но е много срамно. Ами, срамувайте се! Има защо.

Не е ясно и как оттук нататък т.н. президент Румен Радев изобщо ще използва понятието "свобода на словото". Но за сметка на това става безпощадно ясно, че единственото нещо, от което той се интересува на тоя свят, е собствената му персона и нейното благополучие все на държавната хранилка.

И тъй като го закъса именно с благополучието си, тинята, в която сам се е забъркал вече започва окончателно да го засмуква.

След всички вече 4-годишни провали на Румен Радев начело на държавата - от изявленията и поведението му до лобизма и обслужването му на частни бизнесинтереси, а и след последния му позорен опит да контролира БНТ, вече става очевадно не просто, че този човек е напълно негоден за поста, който заема. Вече става опасно да го заема.

Румен Радев е опасен за държавата. Само че от него може да се очаква всичко друго, но не и съвест, за да я освободи от присъствието си.

На ход са избирателите, които не веднъж са доказвали, че могат да проявяват и съвест, и разум.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17333
архив

В кръчмата:
- Келнер, бира!
- Ама, господине! Как бира след водката?!
- Запомни, момче! Бирата не е след водката, а преди уискито.

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x