ИВА НИКОЛОВА: Партията И Тъй Нататък няма повече от 9% реални гласове, шат на патката главата, ако има. Но гастарбайтерите на ДПС...

ЧАС ПИК

ИВА НИКОЛОВА: Партията И Тъй Нататък няма повече от 9% реални гласове, шат на патката главата, ако има. Но гастарбайтерите на ДПС...

282557
на 06.04.2021
ИВА НИКОЛОВА: Партията И Тъй Нататък няма повече от 9% реални гласове, шат на патката главата, ако има. Но гастарбайтерите на ДПС...
Автор:   Ива Николова

Чалгаджията Слави Трифонов няма повече от 8-9% реални гласове. "Шат на патката главата!", ако има.

препоръчано

Обаче патката се оказа друга. И май за пръв път се прояви като истинска патка в прекия и в преносния смисъл на думата. Просто се надцени. Обнадеждена от това, че Местан и неговото ДОСТ го няма. Окрилена от това, че комшията Ердоган я поздрави на конгреса й, с което намекна, че няма повече да й мъти водата. Въодушевена от това, че изкарва Делян Пеевски от листите си и вкарва млади хора.

Изобщо, тежко заблудена, че този път ще има толкова много гласове, че може да ги подарява и така да си направи още повече, като си вкара патерица в парламента.

Ясно е, че за ДПС става дума. Но сигурно не е ясно откъде идват такива заключения. Много просто - от изборните резултати. Които не бива да се гледат в проценти, а в брой гласове.

Първо, да ги погледнем в страната. Спрямо парламентарните избори през 2017 г. ДПС показва по-нисък резултат с 1000 гласа. И то без ДОСТ, които тогава отмъкнаха 100 000 гласа. И то след европейските избори през 2019 г., където ДПС си възвърна около 20 000 гласа при положение, че ДОСТ все още го имаше и събра над 7000 гласа. И то при положение, че Ердоган разреши на българските турци в Турция да гласуват.

Че как така бе, джанам? Къде се дянаха тия гласове. Разлюбиха ДПС? Членовете на ДПС не го разлюбват по ясни причини. 

Някъде са отишли тия гласове? А пък социолозите и анализаторите ошашкани обясняват, че при чалгаджията отнякъде са дошли 560 000 гласа. Откъде обаче не казват. И дума не обелват за резултата на ДПС.

Но ако погледнем гласовете в чужбина май се изяснява откъде.

Там чалгаджията пребива всички партии начело с интелектуалстващите "умни и красиви", които в ДеБъ смятат, че им принадлежат по право. Всъщност и затова се тръшкаха толкова много за гласуването на българите в чужбина. Христо Иванов чак поиска да се увеличи броят на секциите в страните извън ЕС, та отново го заподозряха в дослук с Доган.

ИТН (има се предвид партията, а не съкращението "и т.н.") печели сред българите в чужбина близо 2 пъти повече гласове от "умните и красивите". Нали се сещате, че ако те наистина са "умни и красиви", които през миналото лято и есен протестираха уж защото искат да имат такава държава като онези, в които учат, както ни обясняваха, те никога не биха гласували за чалгата. Просто защото в ония държави чалга няма. Те най-вероятно са си гласували за ДеБъ, за ГЕРБ-СДС, че дори и за БСП. Ама то не става да си го измислиш това, като с ония протести в чужбина, дето по Би Ти Ви си ги измислиха.

Тия на "Възраждане", БНО и "мутрите" на Мая Манолова не ги броим - те са си на Васил Божков. И точно гласовете им на българите в чужбина доказват, че са си негови.

Тогава откъде изват 30,37% от тези гласове за И Тъй Нататък?

От гастарбайтерите.

Голяма част, от които обаче са български турци и роми. Особено в Германия, Холандия, Испания, Франция и други държави, в които местните не искат да полагат труд за нискоквалифицирани, защото е ниско платен.

Не, че те не обичат чалгата. Но едва ли знаят, че чалгаджията има партия ИТН, та да я отметнат в бюлетината. Понеже там дори и преференциално гласуване няма, за да погледнат списъците и да се сетят за някое име от чака-раката, с която им промива мозъците.

Доста убедително говори в това отношение и фактът, че в Белгия - забележете, където се намира столицата на ЕС Брюксел и работят много високообразовани българия - И Тъй Нататък има най-висок резултат сред гласувалите българи. И те ли са любители на чалгата? Ами!

Просто там работят и друг тип български граждани, които хем обичат чалгата, хем са повече от тях. Няма да уточняваме етническата им принадлежност, но тя е точно като на тия в Германия, Испания и Холандия. Ако някой не вярва, да се разходи из Девин, Доспат, Смолян, Кърджали и селата наоколо и да пита къде са им младите. 

Виж, в Турция ДПС си е взело своето. Не е пуснало фандък на И Тъй Нататък там. Но щедро е отсипало на чалгаджията в другите държави със свои избиратели. Направило си е някакви криви сметки, толкова криви, че без малко не изпадна до 5-та политическа сила в 45-о Народно събрание.

Добре, че все пак значително бе подобрило резултатите си и си бе възвърнало позициите сред своите избиратели, та в последния момент да се изкатери до 4-о място. Само защото ДеБъ е бутикова партия, независимо дали клечи пред летните сараи на Доган на "Росенец", или не. 

Ахмед Доган и ДПС дадоха легитимност на ДеБъ и гласове на чалгаджията Слави Трифонов. Сигурно са искали да стане по-добре, а пък то е станало, както винаги.

Ха сега да му берат гайлето!

Сподели:
Бомба x
ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме пътищата в страната (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме пътищата в страната (ВИДЕО)
ново
Днес: 212
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това