ИЗВЪНРЕДНО: Брекзит на 27 февруари се отлага

ЕС

ИЗВЪНРЕДНО: Брекзит на 27 февруари се отлага

19550
на 24.02.2019
ИЗВЪНРЕДНО: Брекзит на 27 февруари се отлага
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Британският премиер Тереза Мей заяви, че депутатите няма да имат шанс да гласуват отново по сделката за Брекзит тази седмица, но обеща, че това ще стане до 12 март, предава AFP.

препоръчано

"Тази седмица няма да се проведе решаващото гласуване в парламента. Но ще гарантираме, че това ще се случи до 12 март," каза тя пред британски медии по пътя към среща на върха на европейските и арабските лидери в Египет.

След като депутатите отхвърлиха споразумението за оттеглянето миналия месец, премиерът продължава да търси разрешение за най-големия проблем – предпазният механизъм за ирландската граница.

Мей ще проведе разговори в кулоарите на срещата на върха в Шарм ел-Шейх с други лидери на ЕС и заяви, че нейният екип ще се върне в Брюксел следващия вторник.

По-рано тя обеща, че ако не може да внесе преразгледаното споразумение обратно в парламента тази седмица, тя ще позволи на депутатите в сряда да обсъдят собствените си идеи за пътя напред.

Трима от нейните министри от кабинета в събота предупредиха, че ако няма пробив тази седмица, парламентът трябва да гласува за отлагане на Брекзит, вместо да рискува да напусне ЕС без споразумение.

"Все още имаме възможност да напуснем Европейския съюз със споразумение на 29 март," каза Мей.

Тя каза, че отлагането на Брекзит "не решава проблема. Винаги ще дойде момент, в който трябва да решим дали да приемем споразумението, което е било договорено или не".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК